Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και των επισκεπτών στη δράση του Δήμου Κηφισιάς «Κέντρο Κηφισιάς χωρίς αυτοκίνητα» την περασμένη εβδομάδα.

Το παραδοσιακό κέντρο ήταν πιο φιλικό κι ανθρώπινο καθώς πολλοί πολίτες άφησαν το αμάξι τους και χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους τα πόδια τους ή το ποδήλατό τους.

Στο κέντρο της πόλης ακούγονταν το κελάηδημα των πουλιών και οι φωνές των παιδιών που έτρεχαν ανέμελα στους δρόμους. Σύμμαχος στη δράση του Δήμου ο καλός καιρός που οδήγησε τους πολίτες να απολαύσουν την Κυριακάτικη βόλτα στις όμορφες γειτονιές της Κηφισιάς με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα Αρχοντικά. Τη γραφικότητα ενίσχυαν και τα αμαξάκια στη οδό Λεβίδου, που μας θύμιζαν εικόνες από την ηρεμία της παλιάς Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Σταύρο Ζαπάντη και Γιώργο Σκορδίλη και με κατοίκους περπάτησαν στους χωρίς αυτοκίνητα και θόρυβο δρόμους της Κηφισιάς για να συμμετέχουν και να δουν από κοντά την ανταπόκριση του κόσμου. Υπάρχουν σκέψεις μάλιστα η δράση να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας.

Στην παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες συνέδραμαν η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου και εθελοντές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here