Κορυφαίο στέλεχος του ΟΗΕ κατήγγειλε την απραξία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τους πρόσφυγες

0

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι, τόνισε χθες Πέμπτη πως ο ήδη τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που έχουν μετατραπεί σε εκτοπισμένους και πρόσφυγες παγκοσμίως συνεχίζει να διογκώνεται, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την απραξία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πολέμων, των βιαιοτήτων και των διωγμών ανερχόταν σε 114 εκατομμύρια στην τελευταία καταμέτρησή μας. Τον επόμενο μήνα, θα επικαιροποιήσουμε αυτόν τον αριθμό. Θα είναι ακόμα υψηλότερος», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους των κρατών μελών του δεκαπενταμελούς κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Ο Ιταλός διπλωμάτης, 67 ετών, στηλίτευσε το γεγονός ότι από την τελευταία έκθεση που υπέβαλε, τον Οκτώβριο, «πέρασαν επτά μήνες αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε – για την ακρίβεια, χειροτέρεψε», αναφερόμενος στις αυξανόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην κλιμακούμενη πίεση για τους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στα «πρόθυρα κατάρρευσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ