Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα – Η μάσκα μένει, το covid pass φεύγει

0

Χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό εξετάζει η κυβέρνηση από το Πάσχα και μετά σύμφωνα και με ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατάργηση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους και κατάργηση στα υποχρεωτικά τεστ.

Ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε, ότι αυτό το οποίο εξετάζεται είναι, ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Η χρήση της μάσκας είναι από τα μέτρα που δεν θα μας εγκαταλείψουν εύκολα ακόμα και το καλοκαίρι. Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης μετέθεσε χρονικά την κατάργηση της επισημαίνοντας ότι είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα

Αναφορικά με τον τον εορτασμό του Πάσχα ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι δεν θα απέχει από αυτό που έχουμε σήμερα. «Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινητικότητας στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Βέβαια, προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις. Ωστόσο δε θα μπούμε σε περιορισμούς. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πάει ο κόσμος σε νυχτερινά κέντρα χωρίς περιορισμό, να βάλουμε τώρα όριο», είπε.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Ο Απρίλιος θεωρείται κρίσιμος μήνας καθώς αναμένονται αποφάσεις για την τέταρτη δόση του εμβολίου. Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Απριλίου είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 80 ετών, ενώ αναμένεται και για τις ηλικιακές ομάδες 70-79 ετών και 60-69 ετών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή όλα είναι πιθανά» εξηγώντας ότι εντός του Απριλίου ο ECDC και ο EMA θα έχουν καταλήξει πως θα κινηθούμε με τον εμβολιασμό από δω και πέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ