Κρωπίας:Ενημέρωση για το μεγάλο έργο ανάπλασης στα μέλη της ΕΕΒΕΚ

0

Η ενημέρωση έγινε από το Δήμαρχο Κρωπίας, κ.Δημήτριο Κιούση,  τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  κ.Νίκο Γιαννάκο και τον εκπρόσωπο των αναδόχων εταιριών κ. Αναγνωστάκη. Την ΕΕΒΕΚ εκπροσώπησε και προλόγισε το Δήμαρχο ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΒΕΚ κ. Λίνος Ρούσος. Ο κ. Ρούσος μετέφερε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της ΕΕΒΕΚ στο μεγάλο έργο αναβάθμισης του Δήμου και της αγοράς. Ενώ διαβεβαίωσε για την αυτονόητη ενεργή συμμετοχή και έλεγχο στην εξέλιξη των εργασιών προς όφελος των μελών του και των πολιτών που στηρίζουν την εμπορική αγορά.

Στην σύσκεψη αναλύθηκαν  όλα τα στάδια του έργου, όσα υποέργα κοινής ωφέλειας θα γίνουν ταυτόχρονα (οπτικές ίνες, υπογειοποιήσεις γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος κ.α)  και η αναγκαστική επιμήκυνση των εργασιών για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της πόλης, της εμπορικής αγοράς και η ορθή εκτέλεση-έλεγχος των εργασιών που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο την έδρα του Δήμου Κρωπίας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο με συντονιστή το Δήμο σε συνεργασία με την ΕΕΒΕΚ επισήμαναν την μέριμνα εκτέλεσης των εργασιών ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα με κριτήρια :τη μικρότερη δυνατή όχληση, την προσαρμογή στην ομαλή λειτουργία της αγοράς ειδικά τις περιόδους των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης, τις διασφαλίσεις όλων των μέτρων και πρακτικών διευκόλυνσης της κίνησης των πεζών, των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων, των εργαζομένων, κ.ο.κ. καθώς και την εξασφάλιση  χώρων στάθμευσης εντός του κέντρου (αφορά δύο μισθωμένους χώρους ελεύθερης στάθμευσης). Ανάλογη μέριμνα  θα ληφθεί για την προσαρμογή των αστικών μετακινήσεων (με ευθύνη των ΟΑΣΑ-ΚΤΕΛ & αναδόχου) καθώς και της δημοτικής συγκοινωνίας με τις ελάχιστες δυνατές τροποποιήσεις δρομολογίων.

Η εκκίνηση των έργων εντός των επόμενων ημερών του Ιουλίου 2023 θα γίνει από την οδό Κύπρου με αποξηλώσεις και αποκαταστάσεις ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα (πάγια πρακτική εργασιών που θα ακολουθηθεί) και αναμένεται  ολοκλήρωση τον Νοέμβριο του 2023.Μετά θα ξεκινήσουν εργασίες επί της κεντρικής λεωφόρου σε σημεία εκτός εμπορικού κέντρου πόλης λόγω περιόδου Χριστουγέννων, πάλι με την ίδια πρακτική, ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα στη μία πλευρά της λεωφόρου χωρίς να επηρεαστεί η συνεχής κυκλοφορία επί της λεωφόρου.

Στην ενημέρωση τέθηκε πολύ επίμονα από τον Δήμαρχο Κρωπίας η διαβεβαίωση ότι το μεγάλο έργο δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση  αποκλεισμό κίνησης επί της Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου προς αποφυγή κακόβουλων φημών από όσους το επιχειρήσουν επενδύοντας σε προεκλογικές μεθόδους παλαιών εποχών υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών. Ο κ.Κιούσης επισήμανε επίσης ότι έχει εξασφαλιστεί από το Δήμο η χρηματοδότηση των ασφαλτοστρώσεων για όλους τους δρόμους της πόλης που έπαθαν βλάβες από έργα αποχέτευσης. Ο Δήμος Κρωπίας για τη διασφάλιση της ορθής εξέλιξης και ενημέρωσης των εργασιών καθιερώνει τακτική ενημέρωση προς τους πολίτες με ανοιχτή καθημερινή αλληλοενημέρωση προς τα μέλη και το προεδρείο της ΕΕΒΕΚ.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν, εκτός των μελών της ΕΕΒΕΚ, οι αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Γρίβας, Ανδρέας Ντούνης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Ντούνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Κερασιώτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ