Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Ουάσιγκτον στις 16 Μαΐου – Τι θα συζητήσει με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

0

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον και θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, γράφει τα εξής:

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να καλωσορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου, 2022. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού προσφέρει μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή μας διμερή συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

»Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις τρέχουσες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για τη στήριξη του ουκρανικού λαού και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή συνεργασία μας σε διεθνείς προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια της ενέργειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας εδώ και γενιές».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον στενό συντονισμό

Σύμφωνα με ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τον συντονισμό των ενεργειών από Ελλάδα και ΗΠΑ σχετικά με τις «απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία» από πλευράς Ρωσίας.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ