Οι πρώτοι κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της Νέας Ιωνίας, προκειμένου οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν, πλέον, μεταχειρισμένα ρούχα και υποδήματα.

Πρόκειται για μια οργανωμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης που προωθεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και τη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Έτσι, μετά τον μπλε και τον καφέ για τα οργανικά, στα προγράμματα του Δήμου προστίθεται και ο κόκκινος κάδος, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ανακύκλωση στην πόλη και αλλάζοντας τον τρόπο που οι Ιωνιώτες διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους με ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον αποτύπωμα.

Σημειώνεται ότι, η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων αποσκοπεί στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Ταυτόχρονα, μέσα από τη δράση στηρίζεται και το έργο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, καθώς τα ενδύματα και υποδήματα που συλλέγονται από τους κόκκινους κάδους, θα δίνονται στις Κοινωνικές Δομές ή σε φιλανθρωπικούς φορείς για τις ανάγκες των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here