Κ. Σκρέκας: Κανείς δεν γλυτώνει από τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια

0

Κανείς δεν γλυτώνει από τα πρόστιμα για αισχροκέρδεια τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τοποθετούμενος στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2024. Μιλώντας για τα θέματα ακρίβειας είπε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι στον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ότι οι έλεγχοι στην αγορά και οι πρωτοβουλίες των “καλαθιών” και για μόνιμες μειώσεις τιμών, έχουν αποτέλεσμα.

Στις αναφορές κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης για το μέτρο μείωσης ΦΠΑ στα τρόφιμα, που έλαβαν άλλες χώρες, ο κ. Σκρέκας είπε ότι με βάση τα στοιχεία της Eurostat, ακόμα και χώρες που μείωσαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως η Ισπανία, είχαν μεγαλύτερο πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα.

Εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση και γι’ αυτό συνεχίζουμε είπε ο κ. Σκρέκας, ζητώντας από την αντιπολίτευση να κατονομάσει μία χώρα που να έχει ψηφίσει νόμο για την αισχροκέρδεια, να τον έχει εφαρμόσει και να έχει επιβάλει πρόστιμα. «Καμία στην Ευρώπη» είπε ο κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε τέτοιο νόμο, εφαρμόσαμε τον νόμο και επιβάλαμε πρόστιμα, και βαριά, σε μεγάλες εταιρείες, σε πολυεθνικές εταιρείες, και κατέθεσα και τα αποδεικτικά είσπραξης». Όλα τα πρόστιμα θα πληρωθούν ή θα βεβαιωθούν στη εφορία για είσπραξη, διαβεβαίωσε. «Δεν μπορεί να γλυτώσει κανείς. Από τα 12 εκατ. ευρώ πρόστιμα που επιβάλαμε το τελευταίο διάστημα, μαζί με το χθεσινό μεγάλο πρόστιμο των 2 εκατ. σε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρικών για παραπλανητικές εκπτώσεις, έχει εισπραχθεί ή βεβαιωθεί στο 60-70%, και όταν παρέλθει το προβλεπόμενο δίμηνο, βεβαιώνονται και εισπράττονται (τα πρόστιμα)» επισήμανε και προσέθεσε: «Να τελειώσει αυτό το παραμυθάκι ότι επιβάλλονται και δεν εισπράττονται τα πρόστιμα».

Με αφορμή αναφορές ότι η τιμή του κατσικιού πήγε στα 13-15 ευρώ, σε συνδυασμό με ανακοίνωσή του για συγκεκριμένη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, σημείωσε ότι ήταν η πρώτη, εκείνο το πρωί, που είχε στείλει δεδομένα για το χριστουγεννιάτικο καλάθι και είχε τιμή στο αρνί 8 ευρώ. «Και πριν ένα μήνα, είχα ανακοινώσει άλλη εταιρεία. Σας ενόχλησε η βορειοελλαδίτικη εταιρεία. Αλλά δεν πειράζει. Έκανα λάθος. Το παίρνω πίσω. Δεν θα ξανααναφέρω ονόματα αλυσίδω.. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το καλάθι που ανακοινώθηκε δίνει μεγαλύτερη πρόσβαση στα προϊόντα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Το καλάθι βοηθάει» είπε ο κ. Σκρέκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ