Μέγαρα: Βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Θαλής»

0

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ημέρα ειδικής σημασίας, αφού έχει ανακηρυχθεί Διεθνής Ημέρα Μαθηματικών με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Unesco τον Νοέμβριο του 2019, επέλεξε ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, για να βραβεύσει τους οκτώ επιτυχόντες μαθητές Γυμνασίων του Δήμου Μεγαρέων που έλαβαν μέρος στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής» 2023-24 που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στις 4 Νοεμβρίου 2023.

Ο μαθητής Β’ Τάξης, Κάχρης Στυλιανός – Φίλιππος, του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων επέτυχε την καλύτερη επίδοση για ολόκληρη τη Δυτική Αττική.
Για το Γυμνάσιο της Νέας Περάμου ο μαθητής Αντώνης Ψάλτης, αν και μαθητής της Α’ Τάξης συμμετείχε με εκείνους της Β’ και διακρίθηκε.

Άρα στον Διαγωνισμό της Β’ Γυμνασίου 3 στους 7 επιτυχόντες της Δυτικής Αττικής ανήκουν στο Γυμνάσιο Νέας Περάμου. Οι υπόλοιποι επιτυχόντες είναι οι: Βερροίου Ρεβέκκα και Λαμπαθάκη Ευαγγελία. Στον διαγωνισμό της Γ΄ Γυμνασίου 4 στους 6 επιτυχόντες της Δυτικής Αττικής ανήκουν στο Γυμνάσιο Νέας Περάμου και είναι οι ακόλουθοι: Κωνσταντινίδη Ευαγγελία – Ζωή, Μουλού Δέσποινα, Φάντης Φίλιππος, Χειλαδάκη Ελευθερία.

Ο κ. Παναγιώτης Μαργέτης είχε σύντομο διάλογο με κυρίες και κυρίους εκπαιδευτικούς και των δύο Γυμνασίων καθώς και με τις διευθύντριες, κυρίες Σάλτα (1ο Γυμν. Μεγάρων) και Χατζηστρατίδη (Γυμν. Νέας Περάμου). Κατόπιν ακολούθησαν οι απαραίτητοι χαιρετισμοί των Διευθυντριών και ο Δήμαρχος λαμβάνοντας τον λόγο συνεχάρη, εν πρώτοις, τους μαθητές που πέτυχαν στον διαγωνισμό αφού καλλιέργησαν το μαθηματικό τους ταλέντο με προσπάθεια και μεθοδική εργασία. Στη συνέχεια τόνισε ότι Σχολείο δεν είναι μόνο τα κτήρια – τα οποία αντιμετωπίζουν τις περισσότερες φορές και κτηριακά προβλήματα – αλλά καi το έμψυχο δυναμικό του. Μαθητές και καθηγητές οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά και μεθοδικά για να επιτύχουν τόσο θετικά αποτελέσματα. Συνεχάρη ιδιαιτέρως τους καθηγητές Μαθηματικών, κατανοώντας τον κόπο και την αγωνία τους – ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος – και τέλος του γονείς για τη στήριξη που παρέχουν στις προσπάθειες των παιδιών τους. «Οπωσδήποτε ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός και στήριγμα στην προσπάθεια εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και να αντιμετωπίσει τα κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Μεγαρέων συνεχάρη επίσης και τους μαθητές του Γ’ 3 του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων οι οποίοι βραβεύθηκαν για το βίντεο που δημιούργησαν και αφορούσε περιεχόμενο στο πλαίσιο δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα βίντεο για το οποίο βραβεύτηκαν και συνεργάστηκαν για να καταδείξουν το μέγεθος αρνητικής επιρροής του σχολικού εκφοβισμού στη μαθητική κοινότητα. «Ας ενωθούμε και ας δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η κάθε φωνή ακούγεται και σέβεται» είναι το σύνθημα, που με μία φωνή ξεστομίζουν τα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ