Μέτρα για τη μείωση του κόστους φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων: Τι εξετάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

0

Μέτρα για τη μείωση του κόστους φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ τον Απρίλιο ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Τι εξετάζει το Υπουργείο Ενέργειας

Το υπουργείο Ενέργειας και η ΡΑΕ θέτουν στο μικροσκόπιο τις τιμές πώλησης του ρεύματος στα σημεία φόρτισης οι οποίες διαμορφώνονται μέχρι και τα 60 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Όπως επεσήμανε σε πρόσφατο συνέδριο η γενική γραμματέας του Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, «είναι ανάγκη να μειωθούν οι τιμές στη δημόσια φόρτιση, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποθαρρυνθούν όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικό σημείο φόρτισης».

Δεδομένων των ανατιμήσεων στο ρεύμα που αφορούν όλους τους καταναλωτές, εξετάζεται ακόμα και η μείωση του ΦΠΑ στο συγκεκριμένο τομέα από 24 σε 6%.

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου από φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από 20% σε 30% και το μέγιστο ποσό σε 8.000 ευρώ. Επίσης η απόσυρση του παλιού οχήματος επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ, ενώ η αγορά του έξυπνου φορτιστή με 500 ευρώ.

Για τις εταιρείες, το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αυξάνεται επίσης σε 30% και το μέγιστο ποσό επιδότησης σε 8.000 ευρώ ανά όχημα.

«Φορτίζω παντού»

Μετά το «Κινούμαι ηλεκτρικά» επίκειται η προκήρυξη προγράμματος «Φορτίζω παντού» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων φορτιστών σε σημεία που δεν είναι ακόμα συμφέρουσες οι επενδύσεις. Στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο της επικράτειας με επαρκές δίκτυο φορτιστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ