Μελέτες για νέα σχολεία σε Πεύκη και Χολαργό με πόρους της Περιφέρειας

0

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή νέων σχολείων στον Κορυδαλλό και την Πετρούπολη, αλλά και την εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών στο Πέραμα, την Πεύκη και τον Χολαργό, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ύψους 6 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στα γραφεία της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των δημάρχων Περάματος Γ. Λαγουδάκη, Πετρούπολης Σ. Βλάχο, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, Πέυκης- Λυκόβρυσης Τ. Μαυρίδη και Παπάγου-Χολαργού Η. Αποστολόπουλο.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Γ. Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ Θ. Κυριαζόπουλος.

Ειδικότερα υπεγράφησαν οι ακόλουθες 5 συμβάσεις, με χρηματοδότηση από τον Άξονα Προτεραιότητας 11 του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020:

1) «Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις και Έκδοση Οικοδομικής Άδειας για το 1ο ΝΓ Περάματος (2/θέσιο Ολοήμερο)». Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 152.547,59 €.

2) «Προσθήκη κτιρίου 5ου Γυμνασίου (12θέσιου) Κορυδαλλού στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού – οικοδομικές εργασίες και Η/Μ εγκαταστάσεις». Προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου: 4.234.400,00 €.

3) «Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις και Έκδοση Οικοδομικής Άδειας για το 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκης (2/θέσιο Ολοήμερο)». Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 153.360,27 €.

4) «17ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης – Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις». Προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου: 1.120.000,00 €.

5) «Εκπόνηση Μελετών, Απαιτούμενες Εγκρίσεις και Έκδοση Οικοδομικής Άδειας για το 6ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο  Χολαργού (6/θέσιο Ολοήμερο)». Προϋπολογισμός δημοπράτησης της μελέτης: 408.163,16 €.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 συνολικά 82 Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 120 εκ. € και συγκεκριμένα:

– 30 Πράξεις Νέων ή Ενίσχυσης Υφιστάμενων Κτηριακών Υποδομών Εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 74εκ. €.

– 23 Πράξεις Μελετών Ωρίμανσης Νέων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 6 εκ. €.

– 29 Πράξεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων Σχολικών Μονάδων, Συνολικού Προϋπολογισμού 40 εκ. €, στους Δήμους.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη»συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον περιφερειάρχη, ο οποίος με την σειρά του εξέφρασε τη «σταθερή βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, ενώ αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε.», κάνοντας λόγο για μία «αρμονική συμπόρευση, η οποία έχει να επιδείξει πραγματικά αποτελέσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ