Όλα τα όπλα της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση των νέων εδαφών, ισχυρίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος κατέστησε σαφές πως τα δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τις φιλορωσικές αρχές θα διεξαχθούν. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά:

“Η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο, δεν υπάρχει επιστροφή “

“Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία”, συμπλήρωσε Μεντβέντεφ, μία μέρα μετά την κήρυξη της επιστράτευσης από τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τόνισε ότι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, και διευκρίνισε πως “οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων και όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία”.

“Επομένως, οι διάφοροι ανόητοι με παράσημα που έχουν αποσυρθεί δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Ο υπερηχητικός πύραυλος είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα”, συνέχισε . Ο Μεντβέντεφ είπε επίσης:

“Το δυτικό κατεστημένο και όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ γενικά πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο”

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν στις ρωσικές περιοχές των επαρχιών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, από την Παρασκευή, αναμένεται να παράγουν αποτελέσματα που υποστηρίζουν συντριπτικά την ένταξη στη Ρωσία, αναφέρει το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here