Με νέο «πρόσωπο» στο διαδίκτυο το 112

0

Με ένα νέο, σύγχρονο minisite, αφιερωμένο στον ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, υποδέχεται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τη φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα για το 112, όπως έχει καθιερωθεί η 11η Φεβρουαρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τονίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση του, «η διαδικτυακή παρουσία του 112 ανανεώθηκε, με στόχο να καταστεί περισσότερο φιλική προς τον επισκέπτη και να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη πληροφόρηση σχετικά με τη χρησιμότητα και τις λειτουργίες της Υπηρεσίας, όσον αφορά και στα δύο σκέλη της».

«Το 112 βρίσκεται δίπλα στον πολίτη σε κάθε έκτακτη ανάγκη, με μια διπλή οντότητα: Είναι ο ενιαίος αριθμός που μπορούμε να καλούμε δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, όταν χρειαζόμαστε επείγουσα βοήθεια (εισερχόμενο σκέλος). Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές (εξερχόμενο σκέλος)», σημειώνει η ανακοίνωση.

Στο νέο minisite του 112 civilprotection.gov.gr/112 οι πολίτες μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες, συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις (FAQ) και ενημερωτικό υλικό για το κάθε σκέλος της Υπηρεσίας. Για ευκολότερη πλοήγηση και καλύτερη κατανόηση, το σχετικό περιεχόμενο φιλοξενείται σε ξεχωριστές ενότητες:

«Πότε & Πώς Καλώ» για το εισερχόμενο σκέλος και

«Πότε & Πώς με Ειδοποιεί» για το εξερχόμενο σκέλος.

Το minisite του 112 θα παρέχεται σύντομα μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους πολίτες που διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα, ενώ στο περιβάλλον του φιλοξενούνται ήδη οδηγίες προστασίας έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών μεταφρασμένες σε 9 συνολικά γλώσσες.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το minisite ακολουθεί τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του ιστότοπου του υπουργείου, καθώς η συμπερίληψη και η ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως σε έγκυρη πληροφόρηση και σε οδηγίες αυτοπροστασίας αποτελεί τομέα προτεραιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ