Σε ένα ακόμη βήμα για τη μείωση των αποβλήτων και την αύξηση της ανακύκλωσης, προχωρά ο Δήμος Πετρούπολης, με τέσσερα (4) σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, 888 καφέ κάδους και εδαφοβελτιωτικά (κομπόστ), τα οποία παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέα Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη.

Παρόντες στην παράδοση από πλευράς του Δήμου Πετρούπολης ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος, καθώς και ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου.

Ο Δήμος Πετρούπολης, υλοποιώντας το Στρατηγικό του Σχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, προχωρά στην αξιοποίηση και των οργανικών αποβλήτων, τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Με τη ξεχωριστή συλλογή τους, ο Δήμος θα πετύχει την εκτροπή τους από την ταφή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αξιοποίηση τους, με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Αττικής για την προσπάθεια που καταβάλει στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, τονίζοντας: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση και τη χαρά μου για τα τέσσερα σύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here