Νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση για την Αιμιλία Τζίβα: Δείτε την ανακοίνωση

0

Αλλάζει το σκηνικό για την παράταξη “Δίκτυο Πολιτών” στο Ηράκλειο Αττικής εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Είναι γεγονός ότι η επικεφαλής της παράταξης κα Αιμιλία Τζίβα, επί 30 χρόνια πορεύθηκε στα κοινά του Δήμου, πάντοτε με την υποστήριξη ενός κομματικού φορέα με συγκεκριμένη κατεύθυνση και θέσεις. Η ίδια υπήρξε σταθερά εκπρόσωπος όσων στήριζαν το συγκεκριμένο φορέα, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές μάλιστα βρέθηκε και ως υποψήφια Βουλευτής σε σχετικό ψηφοδέλτιο.

Πλέον, η ίδια και οι συνεργάτες της, Φανή Βελλίδου και Γιώργος Δαρεμάς, δηλώνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν πορεία και να γίνουν μέρος μιας συμμαχίας χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και που έχει γνώμονα το καλό της πόλης και των ανθρώπων της.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους:

“Η νέα εποχή μιας κοινωνίας που αλλάζει αφήνει πίσω της  λογικές κομματικού εναγκαλισμού με πατερναλιστική διάθεση

Σχεδόν δύο μήνες πριν τις νέες  αυτοδιοικητικές εκλογές, θεωρούμε ότι είναι η ώρα του αναστοχασμού. Της αναζήτησης του πιο αποτελεσματικού τρόπου για να συνεχίσουμε να προφέρουμε ουσιαστικά στο Ηράκλειο και στους συνδημότες μας.

Θεωρούμε την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, πεδίο συναινέσεων και συνεργασιών με στόχο την προσπάθεια προώθησης των συλλογικών στόχων μίας πόλης. Στην προσπάθεια αυτή, κύρια θέση καταλαμβάνει η προώθηση των αξιών του ανθρώπου και της τοπικής κοινωνίας.

Ακριβώς γι’  αυτό, η ενασχόληση και η πορεία μας στο χώρο της αυτοδιοίκησης είχε και έχει ως βάση, την επιδίωξη συμβολής, ώστε το Ηράκλειο να καταστεί πόλη – πρότυπο, με όρους βιωσιμότητας, στήριξης της κοινωνίας, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, λειτουργικότητας και ποιότητας  στην παροχή υπηρεσιών στους δημότες.

Με αυτή τη φιλοσοφία και λογική πορευτήκαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Ασκώντας κριτική σε όσα θεωρούσαμε ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση ενώ επικροτούσαμε θετικές κινήσεις όπως το κορυφαίο ζήτημα που προέκυψε και πήρε τη θετική ψήφο μας στο κτήμα Φιξ παρά τις αδιανόητα σκληρές πιέσεις για να κάνουμε το αντίθετο.

Πιέσεις που πρόβαλαν προσωπικές αντιπαραθέσεις ως βασικότερες του συμφέροντος των συμπολιτών μας ή αποσκοπούσαν σε μικροπαραταξιακές ή ακόμη χειρότερα μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Αυτές οι λογικές του κομματικού εναγκαλισμού με πατερναλιστική διάθεση δεν ταίριαζαν και δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μας και την πολιτική μας οντότητα. Τους αντιπαρερχόμαστε, είναι πια αναχρονιστικοί και χρησιμοποιούνται ως μηχανισμοί πίεσης και επιβολής απόψεων από αυτούς που απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και ασφαλώς δεν αγγίζουν πρόσωπα που διαθέτουν ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.

Θεωρούμε ότι η νέα εποχή μιας κοινωνίας που αλλάζει- επιβάλει τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνικής αυτοδιοικητικής συμμαχίας που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες. Μιας συμμαχίας βασισμένης σε αρχές και αξίες, από όσους έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν όραμα και σχέδιο για την πόλη, διακρίνονται για την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους, και έχουν ως πρόταγμα να αφήσουν αξιακό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές.

Αιμιλία τζίβα

Επικεφαλής Δικτύου πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Οικονομολόγος

Φανή Βελλίδου

Μαθηματικός-Δημοτική Σύμβουλος

Γιώργος Δαρεμάς,

Διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sussex UK”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ