Με συνολικό ποσό που φτάνει τις 763.391,89  ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Βύρωνα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ.

Πρόκειται για φάκελο πρότασης που υποβλήθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο από το Δήμο Βύρωνα και εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Το έργο περιλαμβάνει την Προμήθεια εξοπλισμού για διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων και συγκεκριμένα:

  1. Προμήθεια επτακοσίων πενήντα (750) κάδων 240 lt και διακοσίων (200) κάδων 360 lt Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων.
  2. Προμήθεια εννιά χιλιάδων (9.000) οικιακών συλλεκτών βιοαποβλήτων 10 lt μαζί με διακόσιες δεκαέξι χιλιάδες (216.000) βιοδιασπώμενες σακούλες 10 lt.
  3. Προμήθεια επτακοσίων (700) κάδων οικιακής κομποστοποίησης 310 lt.
  4. Προμήθεια δύο (2) απορριμματοφόρων οχημάτων 10 m3 με σύστημα πλύσης κάδων.
  5. Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.

Ξεχωριστή συλλογή

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα συλλέγει ήδη ξεχωριστά τα βιοαπόβλητα από τη λαϊκή αγορά, έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους για κλαδέματα και έχει ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες πιλοτικά την συλλογή βιοαποβλήτων σε όλο τον Δήμο σε σούπερ μάρκετ, μαγαζιά εστίασης, μανάβικα, παρασκευαστήρια τροφίμων, στρατόπεδα Κλπ.

Καφέ κάδοι έχουν τοποθετηθεί στον Καρέα, επί της λεωφόρου Καρέα και της Ελλήνων Πατριωτών, στην Ζωοδόχο Πηγή επί της Τμώλου και στην πλ. Φατσέα, στο Κέντρο επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, Νικηφορίδη, Γεννηματά, Μεσολογγίου, Φορμίωνος, στην Μεταμόρφωση επί της Αγ.Σοφίας και σημειακά σε όλο το Βύρωνα όπου υπάρχουν μαγαζιά ή άλλες δραστηριότητες με μεγάλη παραγωγή βιοαποβλήτων.

Όσοι πολίτες θέλουν να κάνουν χρήση των καφέ κάδων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα ειδικά τριγωνικά κλειδιά από το Δημαρχείο (Καραολή και Δημητρίου 36 – 44) ή από την είσοδο της Δ/νσης Καθαριότητας (Αμαξοστάσιο Βύρωνα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσοστόμου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here