Νίκαια: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

0

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης…από τη Γη ως τον ουρανό, πραγματοποιώντας 12 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις με διαφορετικές θεματικές ενότητες προσκαλεί τους μικρούς φίλους της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας από τις 17 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Κεντρικοί άξονες των δράσεων είναι η γνώση, η επιστήμη, ο πολιτισμός αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος με σκοπό οι τοπικές βιβλιοθήκες να μετατραπούν σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας λειτουργεί από το ξεκίνημά της στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανοιχτής πρόσβασης. Είναι μέλος του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών και έχει πραγματοποιήσει οκτώ “Καλοκαιρινές Εκστρατείες Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας” σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας αποτελεί έναν πανελλήνιο θεσμό για την ανάπτυξη και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://nikaiarentislib.wixsite.com/nikaia

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Τρίτη 25 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30

Συννεφο-ιστορίες!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεία; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης.

Για παιδιά 8-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30

Όσα φέρνει ο άνεμος!

Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για να δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει!

Για παιδιά 7-9 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 2 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30

Η Αρμονία των πλανητών

Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια! 4,3,2,1, Πυρ! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινά!

Για παιδιά 9-12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 4 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30

Ένας κόσμος στα πόδια μου…

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας; Ποια πλασματάκια μπορεί να ζουν και να αναπτύσσονται μέσα στο μαλακό χώμα; πάμε να τα παρατηρήσουμε, να θαυμάσουμε τον μικρό τους κόσμο και να ανακαλύψουμε την αξία της ζωής, όσο μικρή και αν μας φαίνεται.

Για παιδιά 7-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 9 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00

Η επιστήμη είναι παντού!

Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο…πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Πίσω από κάθε ερώτημα που διατυπώνεις, κάθε παρατήρηση που κάνεις υπάρχει μία επιστημονική απάντηση. Σε αυτό το εργαστήριο θα κάνουμε την αρχή για να αναζητάς την επιστήμη κάθε στιγμή. Με τη φυσικό Χριστίνα Τζίνη-Δημητρίου.

Για παιδιά 7-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30

Ζουζούνια παντού!

Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση.

Για παιδιά 3-4 ετών (με συνοδό), με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00

Το ταξίδι της επιβίωσης

Σε αυτό το εργαστήριο θα ακολουθήσουμε τον άνθρωπο στο ταξίδι της επιβίωσης και στην προσπάθειά του να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης ώστε να κρατηθεί ζωντανός, επιστρατεύοντας το μυαλό του.

Για παιδιά 8-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 18 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00

Η Καλοσύνη των ανθρώπων

Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού.

Για παιδιά 9-12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 23 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00

Από τη Γη στη σελήνη και πάλι πίσω!

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο Σύμπαν! Τα παιδιά γνωρίζουν την αληθινή ιστορία μιας σεληνιακής πέτρας που ταξίδεψε από τη Γη στη Σελήνη και επέστρεψε μετά από δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στη Γη! Μαθαίνουν για τα Σεληνιακά πετρώματα και γράφουν τις δικές τους Φεγγαρο-ιστορίες!

Για παιδιά 9-12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00

Γιορτή λήξης

Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν το τέλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την ΚΕ2025.

-Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ