Ναυάγιο στην Πύλο:Στον εισαγγελέα οι δύο φερόμενοι ως διακινητές των 80 μεταναστών στην Κρήτη

0

Ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής Ηρακλείου βρίσκονται αυτή την ώρα οι δυο Αιγύπτιοι φερόμενοι διακινητές των 80 μεταναστών που βρέθηκαν χθες όπως έγραψε το Cretalive, να επιβαίνουν σε πλοιάριο ανοιχτά των Καλών Λιμένων.

Η εμπλοκή των δυο προέκυψε μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις των άλλων επιβαινόντων στο πλοιάριο, καθώς όπως είπαν οι δύο Αιγύπτιοι ήταν εκείνοι που κυβερνούσαν το σκάφος και έκανα “κουμάντο”.

Το πλοιάριο, με βάση τις ίδιες καταθέσεις, είχε αναχωρήσει το περασμένο Σάββατο από θαλάσσια περιοχή στην Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και οι μετανάστες είχαν πληρώσει ανά κεφάλι από 6.000 εως 8.000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοιάριο επέβαιναν 51 άνδρες, 17 γυναίκες και 12 παιδιά καθώς και μία έγκυος.

Ο ναυαγοσώστης Δημήτρης Χαλιώτης, ο οποίος πήρε μέρος στην επιχείρηση διάσωσης, βρέθηκε κοντά στους διασωθέντες και τους πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

«Ήμουν κοντά στους διαδωθέντες από την πρώτη στιγμή. Έβλεπα πρόσωπα σοκαρισμένα, παγωμένα, οι άνθρωποι σώθηκαν από βέβαιο πνιγμό. Είδαν τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους να πνίγονται στη θάλασσα και είναι ερείπια. Μεγάλες οι απώλειες, έβλεπα μόνο άνδρες και καμία γυναίκα. Άνδρες από 15 ετών μέχρι 50 ετών που προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ που είχαν υποστεί. Τα γυναικόπαιδα ήταν κλειδωμένα στα αμπάρια και όπως καταλαβαίνετε όσο περνούν οι ώρες μειώνονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ