Σοκαρισμένοι και οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 36χρονου Αντώνη, που πέθανε όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Το πρόωρο, άδικο και βάρβαρο τέλος του έχει συντρίψει τους δικούς του ανθρώπους στην Κρήτη, που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν όλα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά.

«Να μην βγουν από την φυλακή ποτέ, να σαπίσουν εκεί μέσα θέλω» ξεσπά η αδελφή του, Ειρήνη, εκφράζοντας τον θυμό της μετά τις εικόνες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προκαλούν σοκ.

Συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Αντώνη απαιτούν, όπως λένε στην κάμερα του Live News, την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται.

«Να κάτσουν ισόβια μέσα» λέει ο κουνιάδος του 36χρονου.

«Το έμαθα από τον αδερφό μου τον μεγάλο, τον Νικολή. Τι να πω; Κοντεύω να πέσω κάτω» λέει κλαίγοντας η αδελφή του 36χρονου.

«Ήταν απάνθρωπο αυτό που έκαναν»

Συγκλονισμένοι κι οι γείτονες του Αντώνη στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου.

«Ήταν απάνθρωπο αυτό που έκαναν, ήταν ένα αθώο και καλό παιδί».

Ο Αντώνης έκανε συχνά το ταξίδι Ηράκλειο – Πειραιάς και επέλεγε συνήθως το Blue Horizon. Γνώριζε τα περισσότερα μέλη από το πλήρωμα του πλοίου και ποτέ όπως μας λένε οι δικοί του άνθρωποι δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Ήταν άλλωστε ένα παιδί που απέφευγε από τη φύση του, τις εντάσεις.

Ο 36χρονος ζούσε στο Λασίθι με τις δύο αδερφές του. Πρόσφατα είχαν χάσει τη μητέρα τους και ο Αντώνης είχε ανέβει πριν από λίγες μέρες στον Πειραιά για να αποφορτιστεί.

Ήταν έγκλημα» λέει ο αδερφός του

«Ναι θα κινηθώ νομικά. Εγώ αυτό που ξέρω είναι αυτό που είδα κι εγώ. Είμαστε χάλια. Αυτό το πράγμα ήταν έγκλημα δηλαδή, εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει εισιτήριο, αυτός έκανε το κουμάντο του και πήγε κι έκανε τη βόλτα του και γυρνούσε. Απλά δεν θέλανε αυτοί να τον βάλουνε γιατί είχανε λύσει τα σχοινιά. Που άμα δείτε στον Πειραιά, πολλές φορές γίνεται αυτό, να ανέβει κάποιος πάνω την ώρα που έχουν λύσει τα σχοινιά. Κι εγώ όταν ήμουν φαντάρος στην Κω, έχω ανέβει κι εγώ στο πλοίο έτσι. Δεν με πέταξε κάποιος στη θάλασσα…» είπε από την πλευρά του ο αδερφός του Αντώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here