Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο: Νέες ώρες εφαρμογής – Πώς θα κάνετε σύγκριση τιμών

0

Από 1η Νοεμβρίου 2022 βρίσκεται σε εφαρμογή το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο χειμερινής περιόδου, το οποίο θα ισχύει έως τις 30 Απριλίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου θα ισχύει για τις ώρες 02:00 πμ – 08:00 πμ και 15:00 μμ – 17:00 μμ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
Και για τις ώρες 02:00 πμ – 08:00 πμ και 15:30 μμ – 17:30 μμ, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Εξαίρεση αποτελούν οι πελάτες που έχουν οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, για τους οποίους θα συνεχίσει να ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 μμ έως 07:00 πμ.

Υπενθυμίζεται ότι το συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00 όλο το έτος) δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.
Δείτε εδώ τις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν ανακοινώσει για τον Νοέμβριο οι πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται πως οι νέες τιμές του ρεύματος οι οποίες κινούνται χαμηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σε συνδυασμό με τις κλιμακωτές επιδοτήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βρίσκονται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώθεί πως οι καταναλωτές καλούνται να εξοικονομήσουν ενέργεια κατά τις ώρες αιχμής. Η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο για τους επόμενους μήνες, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% στο χρονικό διάστημα από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση. (Κάντε κλικ εδώ)

Επιδοτήσεις 430 εκατ. ευρώ στο ηλεκτρικό ρεύμα
Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, με την αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ τις κλίμακες επιδότησης για τον Νοέμβριο σε οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα το Νοέμβριο ανέρχεται στα 430 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού προέρχεται από τον καινοτόμο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς, που έχει εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον προηγούμενο Ιούλιο και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,3 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ