Ν.Σμύρνη: Η νεολαία μιλά και η Δημοτική αρχή ακούει

0

Ένας νέος θεσμός, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, γεννιέται στη Νέα Σμύρνη σε μια προσπάθεια η πόλη να αξιοποιήσει το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της, την νεολαία. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων ανθρώπων, να συνδιαμορφώσει λύσεις στα ζητήματα που τους αφορούν και να τους παροτρύνει στις συμμετοχικές – δημοκρατικές διαδικασίες.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προπαρασκευαστικές εργασίες μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Νεολαίας, Κωστή Αναγνωστόπουλου και της Αντιδημάρχου Λειτουργίας και Συντήρησης Σχολικών Μονάδων και Φιλοζωίας Μαρίνας Δεκούλου.
Οι Αντιδήμαρχοι που έχουν αναλάβει να κάνουν πραγματικότητα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων συναντήθηκαν με εκπροσώπους από τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων της πόλης και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί και λειτουργήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα ο θεσμός. Οι μαθητές των Λυκείων θα είναι αυτοί που θα συγκροτήσουν την πρώτη βαθμίδα του Συμβουλίου και θα προκύψουν από τις ενδοσχολικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε κάθε Λύκειο για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των μαθητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ