ΟΑΕΔ: Πως θα βγάλετε κάρτα ανεργίας από τον υπολογιστή σας

0

Συγκεκριμένες υποχρεώσεις έχουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ η μη τήρηση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της επιδότησής τους.

Πιο αναλυτικά, το επίδομα ανεργίας, για όσο καιρό ακόμα λέγεται έτσι, δίνεται για χρονικό διάστημα 5 έως 12 μήνες ανάλογα με τις ημέρες εργασίας των δικαιούχων πριν την διακοπή από τον εργοδότη.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, η μη τήρηση των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε οριστική διακοπή της επιδότησής τους. 

Πως βγάζετε κάρτα ανεργίας

Η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ είναι δυνατή με δύο τρόπους:

Ηλεκτρονικά μέσω των e – υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (από 30/03/2020)

Αυτοπροσώπως σε Υπηρεσία ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, η εγγραφή στο μητρώο ανέργων με αυτοπρόσωπη παρουσία γίνεται μόνο κατόπιν καθορισμένου ραντεβού.

Μέσω του επίσημου ιστότοπου του ΟΑΕΔ.

Ηλεκτρονική εγγραφή – Η διαδικασία

Για να εγγραφείτε στο μητρώο ανέργων ηλεκτρονικά πρέπει να κάνετε είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με κωδικούς TAXIS net ή με κωδικούς (κλειδάριθμο) ΟΑΕΔ εφόσον έχετε παραλάβει στο παρελθόν.

Μετά τη είσοδο στις e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ επιλέγετε την “Έκδοση Δελτίου Ανεργίας” και συμπληρώνετε τα προβλεπόμενα πεδία εγγραφής ανέργου

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται

Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων. Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εγγραφής εξακριβώνονται μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τους αρμόδιους φορείς.

Μόνο για όσους συναλλασσομένους ανήκουν στην ειδική κατηγορία ΑμεΑ απαιτείται η επισύναψης γνωμάτευσης ΚΕΠΑ ή απόφασης που έχει εκδοθεί πριν από την 01/09/2011 από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές του πρώην ΙΚΑ, εφόσον ισχύει εφόρου ζωής και αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ