Ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας, έστειλαν όσοι παραβρέθηκαν στην Εκδήλωση – Ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Πετρούπολης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Την Ημερίδα που είχε ως θέμα «τη Μηδενική Ανοχή στην Έμφυλη Βία. Συζητώντας με την Κοινωνία των Πολιτών», διοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με τη ΔΙΟΤΙΜΑ, το ΚΕΘΙ & το ΜΩΒ.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό δηλώνοντας ότι: «η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα και δράσεις για την ουσιαστική καταπολέμηση της βίας και παρενόχλησης και χτίζουμε ένα τείχος προστασίας απέναντι στην κακοποίηση, ένα τείχος που γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο ψηλό. Θέλουμε να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να εξασφαλίσουμε σε όλες τις γυναίκες ένα περιβάλλον ασφαλές και απαλλαγμένο από τον φόβο και την κακοποίηση», τόνισε η κα Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να νικήσουμε τη βία και να δώσουμε ένα τέλος στις νοοτροπίες που επιτρέπουν κακοποιητικές συμπεριφορές, δημιουργώντας έτσι μία καλύτερη κοινωνία, με σεβασμό από όλους προς όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here