Ο δήμος Αθηναίων φωτίζει τις πλατείες της πρωτεύουσας

0

Επιχείρηση «φωτισμός» στην Αθήνα. Ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε πρόγραμμα εκτεταμένων εργασιών, για την αναβάθμιση του φωτισμού των πλατειών. Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της νέας δημοτικής Αρχής, για φωτεινότερες γειτονιές, με στόχο την ανάδειξή τους, τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αύξηση της αίσθησης ασφάλειας, που προσφέρει ο φωτισμός, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας από τη σωστή και χωρίς απώλειες λειτουργία με τη χρήση των σύγχρονων και κατάλληλων ενεργειακά φωτιστικών συστημάτων.

Η αρχή έγινε με την πλατεία Αμερικής και ακολούθησε χτες το βράδυ, η πλατεία Βικτωρίας, όπου η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων προχώρησε σε μια σειρά εργασιών. Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκε η βλάβη φωτιστικών Led, άλλαξαν οι μηχανισμοί και οι λαμπτήρες, αντικαταστάθηκαν οι προβολείς που δεν λειτουργούσαν, αντικαταστάθηκαν φωτιστικά σώματα κορυφής και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα τύπου Led.

Οι εργασίες που προηγήθηκαν στην πλατεία Αμερικής περιελάμβαναν τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στους δύο παραδοσιακούς ιστούς που βρίσκονται επί της πλατείας, τοποθετήθηκαν τρεις ιστοί ύψους 3 μ. με φωτιστικά Led, ένας ιστός ύψους 9 μ. με τετραπλό βραχίονα και έγινε έλεγχος καλής λειτουργίας όλων των φωτιστικών της πλατείας.

To σύνθημα που θέλει να προβάλλει η δημοτική Αρχή είναι «Φως σε κάθε γειτονιά» και ως όραμα το «μια πόλη που λάμπει με κάθε έννοια».

«Σκοπός μας είναι να φωτίσουμε κάθε γωνιά, κάθε πλατεία και κάθε γειτονιά της πόλης μας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και συνεχίζει: «Μετά την πλατεία Αμερικής και η πλατεία Βικτωρίας αποκτά ζωή. Ο φωτισμός έχει να κάνει με την ασφάλεια, την κοινότητα και τον ζωντανό παλμό της Αθήνας. Η νέα δημοτική Αρχή λειτουργεί οργανωμένα προς όφελος των πολιτών. Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητάς των Αθηναίων, η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας, συνδυαστικά με τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας».

Και ο κ. Δούκας καταλήγει: «Με κάθε νέο φως που ανάβει, ανοίγουμε ένα κεφάλαιο ελπίδας και μειώνουμε τους παράγοντες που ευνοούν την παραβατικότητα».

Από τη δική του μεριά, ο αντιδήμαρχος Υποδομών Ανδρέας Γραμματικογιάννης τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η Αθήνα φωτίζεται οργανωμένα και με επίβλεψη. Παράλληλα, η Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια, ελέγχει ως οφείλει την τοποθέτηση και τη λειτουργία των νέων φωτιστικών σωμάτων Led, στο πλαίσιο του έργου οδοφωτισμού της πόλης».

Αναφερόμενος στους στόχους αυτής της προσπάθειας, ο κ. Γραμματικογιάννης επισημαίνει: «Στόχος μας είναι τόσο ο εντοπισμός και η επισκευή δυσλειτουργιών, όσο και η περαιτέρω εξάλειψη τους, ώστε το έργο να παραδοθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές, πλήρως λειτουργικό, με τα ελάχιστα κατά τον δυνατόν, λειτουργικά κόστη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ