Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών με εκδήλωση στο Άλσος Βεΐκου το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

0

Μια ξεχωριστή εκδήλωση υλοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο Άλσος Βεΐκου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για την προσφορά αίματος.

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στην 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, μια δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) που ξεκίνησε το 2002. Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, φέτος ξεκίνησε στις 22/7 στη Νέα Σμύρνη και πέρασε από όλες τις πόλεις της Ελλάδας μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στις 30/9 στην Κέρκυρα.

Τη φλόγα μετέφερε στον Δήμο Γαλατσίου η υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Δήμου Ιλίου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Προάσπισης και Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής, κ. Σαμαρά Ευαγγελή.

Την παραλαβή της Φλόγας για τον Δήμο Γαλατσίου και την έναρξη της εκδήλωσης τέλεσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κ. Παναγιωτακοπούλου Ασπασία.

Οι λαμπαδηδρόμοι, μεγάλοι και μικροί, με αναμμένες τις δάδες περιδιάβηκαν τα δρομάκια του Άλσους κάνοντας γνωστή τη δράση στους επισκέπτες.

Συμμετείχαν Εθελοντές Αιμοδότες, υπάλληλοι του Δήμου, Αιρετοί, Εθελοντές Κοινωνικής Προσφοράς και πολίτες κάθε ηλικίας που θέλησαν να μεταδώσουν το μήνυμα.

Είχαμε την τιμή να τρέξει στην Λαμπαδηδρομία μας ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, Επιπυραγός, κ. Αρτοποιός Γιάννης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, η φλόγα πέρασε μέσα από το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ακολουθώντας μια διαδρομή με τη συνδρομή των γυμναστών του Κολυμβητηρίου.

Στη συνέχεια τη φλόγα παρέδωσε η Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας και Υγιεινής Δήμου Γαλατσίου κ. Μαύρα Χατζηδημητρίου στην Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης κ. Σοκορέλη Παναγιώτα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που διέθεσε όχημα για την εποπτεία της δράσης μας, καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους, και κυρίως τους Εθελοντές Αιμοδότες, που συνδράμουν στην Αιμοδοσία μας βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.

Σας ενημερώνουμε ότι η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, απογευματινές ώρες, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Παραθέτουμε στατιστικά για την αιμοδοσία του Δήμου Γαλατσίου:

Οργάνωση Δράσεων από το 2006.

68 αιμοδοσίες,

1.002 άτομα που έχουν προσέλθει να αιμοδοτήσουν ξανά και ξανά.

10-15 νέα άτομα  σε κάθε αιμοδοσία.

2.842 μονάδες έχουν συλλεχθεί

1.799 μονάδες έχουν σταλεί σε συνανθρώπους μας (οι υπόλοιπες διατέθηκαν στην Τράπεζα Αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου, με το οποίο συνεργαζόμαστε)

Μπαίνοντας στη νέα εποχή του φθινοπώρου, που πάντα σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και νέους προγραμματισμούς, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην προστασία της υγείας τους και της ζωής τους και ότι για κάποιους από αυτούς, η πηγή ζωής είμαστε εμείς οι ίδιοι και το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας.

Μην ξεχνάμε ότι «Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης»: μία  συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και συμμετοχής που συμβάλλει στην καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας, στην οποία μικρές και καθημερινές πράξεις φροντίδας για τον συνάνθρωπο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μετατραπούν σε σπουδαίες πράξεις υψηλής κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ