Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε το Επος του ’40 με την παράσταση «Πώς πολεμούν οι Έλληνες για την ‘ελευθεριά’ τους…»

0

Ο Δήμος Ζωγράφου τίμησε το Επος του ’40 με την παράσταση «Πώς πολεμούν οι Έλληνες για την ‘ελευθεριά’ τους…»  στο Δημοτικό Πολυχώρο Αλέκα με αφορμή την επέτειο του Όχι.

Η παράσταση αναφέρεται στο πώς τραγούδησε η λαϊκή μούσα το Αλβανικό Έπος και επικεντρώθηκε σε τραγούδια δημοτικά και ρεμπέτικα που εξέφρασαν με γνησιότητα και ενθουσιασμό τα συλλογικά συναισθήματα απέναντι στον Πόλεμο, αποτελώντας και αυτά πολύτιμη κιβωτό της ιστορικής μνήμης και εθνικής ταυτότητας.

Στην παράσταση ακούστηκαν εμβόλιμα αφηγηματικά διηγήματα από κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες οι οποίοι ύμνησαν με την πένα τους το έπος του ’40.

Τα τραγούδια ερμήνευσε ο καταξιωμένος ερμηνευτής της νέας γενιάς Γιώργος Ντόβολος και τα κείμενα απήγγειλε ο αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Φωτίδης, με πολυμελή ορχήστρα λαϊκών-παραδοσιακών οργάνων σε επιμέλεια Γιώργου Κοτσίνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χάρης Θεοχάρης και Αννα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Δημόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ