Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (Βίντεο)

0

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 12/12/2022  έξω από το Υπουργείο Εργασίας για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Στη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, πέραν των Προέδρων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, εκτός του Προέδρου του Ε.Ε.Α., οι : Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Ρούσκας, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων, Αθανάσιος Δεβλιώτης, Πρόεδρος Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλκιαδάκης, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου Νίκου Γιάννη.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετρούν 13 χρόνια κρίσης -μνημόνια, πανδημία, ενεργειακή ακρίβεια και σκιαγραφώντας την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση επισήμανε πως “το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί μόλις τους τελευταίους 8 μήνες κατά 25 δισ. ευρώ”. “Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος, δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του, πόσο μάλλον να πληρώσει αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές”, πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε, το 30% των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αν δεν θεσπιστεί μία ενιαία ρύθμιση 120 δόσεων τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με “λουκέτα”.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε: «Συντασσόμαστε στη μάχη όλων εσάς γιατί ξέρουμε ότι αυτός είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Σε αυτή τη μάχη έχουμε μόνο μία δυνατότητα. Να την κερδίσουμε για να υπάρχουμε. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είναι πάντα μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ