«Πάμε Ανακύκλωση»: Για την περιβαλλοντική τους δράση βραβεύτηκαν τα σχολεία των Βριλησσίων

0

Στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων, για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2021-2022, στο πλαίσιο των δράσεων της 8ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, για 5η σχολική χρονιά, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/vrilissia.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τρία ρεύματα υλικών (χαρτί, μπαταρίες και συσκευές). Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 17 σχολεία και 3.790 μαθητές μας συγκέντρωσαν πάνω από 30.500 πόντους ανακύκλωσης.

Τα πρώτα σχολεία έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν για ακόμη μία χρονιά, ενώ ευχαρίστησε για τη στήριξή τους, την ΑΦΗΣ, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης «ΕΕΑΑ» και την εταιρία ανακύκλωσης συσσωρευτών Combatt, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, τόνισε την αξία της προώθησης της Ανακύκλωσης και της Κομποστοποίησης με τη μέθοδο της Διαλογής στην Πηγή, σε χωριστά ρεύματα συλλογής των απορριμμάτων, καθώς και τη σημαντική συμβολή, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ταυτόχρονα στην τόνωση της οικονομίας της πόλης, της πλατφόρμας ενημέρωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης σχολείων νοικοκυριών και καταστημάτων της τοπικής κοινωνίας “followgreen”.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Σοφία Χαντζάρα, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργή συμμετοχής τους σε μια ιδιαίτερα σημαντική δράση για την ανάπτυξη της παιδείας και της περιβαλλοντικής συνείδησης στη νέα γενιά και στην πόλη, ενώ ευχήθηκε για ακόμα καλύτερες επιδόσεις της ανακύκλωσης των μαθητών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Κ. Βαφειάδης και ο Πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής Κ. Λιακόπουλος.

Ο Δήμος Βριλησσίων, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ