Πάνω από 1.000 καφέ κάδοι παραδόθηκαν στη Νέα Ιωνία από την Περιφέρεια Αττικής

0

Ξεκίνησε και επίσημα ο δεύτερος κύκλος παράδοσης ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης.

Η δράση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής, ξεκίνησε από το δήμο Νέας Ιωνίας με την παράδοση τεσσάρων απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 1050 καφέ κάδων διαφόρων μεγεθών.

 Ανάπτυξη δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται τμηματικά η παράδοση του εξοπλισμού και στους υπόλοιπους δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

Πατούλης: «Ενισχύεται το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πειροχής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε: «Σήμερα, εδώ, από το δήμο της Νέας Ιωνίας εγκαινιάζουμε την έναρξη του νέου κύκλου παράδοσης υλικού και εξοπλισμού ανακύκλωσης στους δήμους της Αττικής. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ παραδώσαμε 1.050 καφέ κάδους διαφόρων διαστάσεων και τέσσερα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή βιοαποβλήτων. Με αυτό τον εξοπλισμό πλέον, ο δήμος της Νέας Ιωνίας θα μπορεί να πετύχει μια ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων από διάφορες πηγές, ενώ θα ενισχυθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής. Βασικές πηγές συλλογής βιοαποβλήτων είναι οι λαϊκές αγορές, τα καταστήματα εστίασης, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, οι οικίες κ.α.. Μέσω της αγαστής συνεργασίας που έχουμε με τη δήμαρχο Δ. Θωμαΐδου, θα μπορέσει να γίνει η Νέα Ιωνία από τους δήμους εκείνους οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα μέθοδο διαλογής απορριμμάτων που υλοποιούμε, πιστοί σε μια λογική που σηματοδοτεί την υπεύθυνη, φιλική προς το περιβάλλον και “πράσινη” διαχείριση απορριμμάτων. Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων που φθάνουν στο ΧΥΤΑ, οφείλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα ποιοτικότερο μέλλον. Όλοι μαζί θα εργαστούμε προκειμένου η Αττική μας να γίνει πρότυπη Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε».

Δ. Θωμαίδου: «Να πετύχουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη, πιο ποιοτική, πιο πράσινη»

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Δ. Θωμαΐδου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον Περιφερειάρχη που μας τιμά με την παρουσία του εδώ και για το ότι μας παραδίδει 4 απορριμματοφόρα και καφέ κάδους, στο πλαίσιο οργάνωσης της αστικής διαχείρισης αποβλήτων. Είναι πολύ σημαντικό για μας ως δημοτική αρχή να συνεχίσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει για να πετύχουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη, πιο ποιοτική, πιο πράσινη, πιο κοντά στους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω και τους Αντιπεριφερειάρχες που βρίσκονται εδώ στην πόλη μας, είναι τιμή. Ο Περιφερειάρχης δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό και είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε τα καλύτερα για τη χώρα μας και για την πόλη μας, πολύ περισσότερο και για όλους εμάς. Σας ευχαριστώ πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ