Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Anti1, ο Ανδρέας Πάτσης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν σαφώς ενήμερη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και συμπλήρωσε ότι δεν ήξερε ότι παρανομούσε.

Αναλυτικά τόνισε:

“Διαγράφηκα και από το κόμμα. Ως βουλευτής έκανα τεράστιο έργο αλλά έγινα πρόσωπο της επικαιρότητας λόγω της διαγραφής μου.

Στην πολιτική πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις. Ήταν ολόσωστη η απόφαση του Πρωθυπουργού γιατί δίνει μία πολύ δύσκολη μάχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαμορφώσει μία τοξική ατζέντα”.

Επί της ουσίας ο βουλευτής Γρεβενών είπε: “Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλα αυτά βγήκαν στη δημοσιότητα εδώ και δύο χρόνια. Επί 8 μήνες ελέγχθηκε το πόθεν έσχεν μου. Οι εταιρίες ήταν δηλωμένες στο σύνολό τους.

Η πρώτη καταγγελία αφορούσε τη συμμετοχή μου σε μετοχικό κεφάλαιο τράπεζας. Όλα αυτά ελέγχθηκαν από τη βουλή. Δεν υπήρχε κάτι μυστικό.

Το 2010 η Τράπεζα Πειραιώς μου ζήτησε να φτιάξουμε μια εταιρία για να αγοράσουμε ένα χαρτοφυλάκιο διαγραμμένων δανείων, ανείσπρακτων. Πήρα δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτή η μία και μοναδική συναλλαγή της εν λόγω εταιρίας.Η δραστηριότητά μου είναι γνωστή. Κάποιες από τις δραστηριότητες είχαν καταγγελθεί. Ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του; Όλη η Ελλάδα το ήξερε, όχι μόνο το κόμμα. Δεν ανακαλύπτουμε το τροχό εδώ. Δεν θυμάμαι να έκανα αναφορά στον Πρωθυπουργό.

Πριν από 10 μήνες για το θέμα των ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στη Βουλή. Σήμερα μετά από 10 μήνες έγινε θέμα; Κάκιστα παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος. Σήκωσε το βάρος που του αναλογεί”.

Μίλησα τέλος για τη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ: Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ άρχισε νομίζω από το 2020. Είναι συμφωνία μίας μεγάλης ξένης δικηγορικής εταιρίας με τα ΕΛΤΑ.

Συμβάσεις με νοσοκομείο δεν έχω υπογράψει. Αλλά δεν προβλέπεται η αναστολή δικηγορικού συλλόγου. Παρείχα όμως νομικές υπηρεσίες σε συγκεκριμένα θέματα. Τα ΕΛΤΑ κέρδισαν από τη συνεργασία μας δεκάδες εκατομμύρια.

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι απαγορευόταν να μην έχω εξωχώριες εταιρίες. Δεν μου το είπαν ποτέ. Από όλα αυτά αυτό είναι το μεμπτό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here