Παιανία: Προϋπολογισμός Ανάπτυξης και νοικοκυρέματος

0

Σε απόλυτη συνέπεια με το σχέδιο αναβάθμισης βασικών υποδομών, αλλά και πλήρως εναρμονισμένος με το νέο σύστημα αξιολόγησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως τίθεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Παιανίας που ψηφίστηκε χθες Δευτέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ο Δήμος Παιανίας υλοποιεί ένα φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα με κύριο χαρακτηριστικό την κοινωνική δικαιοσύνη, επιστρέφοντας σε εκατοντάδες κατοίκους τις εισφορές τους σε έργα. Πρόκειται για τους κατοίκους περιοχών οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και πλέον έχουν μπει στον προγραμματισμό για διανοίξεις και κατασκευή βασικών υποδομών που απουσίαζαν.

«Σήμερα ολοκληρώνεται μια διαδρομή τεσσάρων ετών, κατά την οποία κληθήκαμε και ως σώμα να διαχειριστούμε δύσκολες συνθήκες. Ένα στρεβλό εκλογικό σύστημα οδήγησε κάποιες φορές σε αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας και σε αναίτιες προσπάθειες να ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Παιανίας.

Με τη νέα δημοτική θητεία όλοι μας καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον δήμο από τη θέση που μας επέλεξαν οι δημότες και μόνο στόχο, στο τέλος της πενταετίας να έχουμε ήσυχη της συνείδησή μας ότι πράξαμε τα βέλτιστα για το κοινωνικό σύνολο: η διοίκηση ως διοίκηση και η αντιπολίτευση ως αντιπολίτευση, ελέγχοντας προφανώς τη διοίκηση αλλά κυρίως συμβάλλοντας με προτάσεις υλοποιήσιμες και μετρημένες. Καμία ιδέα δεν είναι περιττή, καμιά αξιόλογη πρόταση δεν μπορεί να πάει χαμένη. Προτεραιότητα όλων μας οφείλει να είναι ο Δήμος Παιανίας και η ευημερία του» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ο οποίος ευχαρίστησε τους Κλειώ Ανδρέου, Αρτέμη Βαγιωνάκη και Κώστα Φιλιούση οι οποίοι επέλεξαν να μην είναι υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές, για την προσφορά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Διαβεβαιώνω τόσο εσάς όσο και τους δημότες πως η πόρτα μου θα παραμείνει ανοιχτή ακριβώς όπως έπραξα τα προηγούμενα χρόνια. Πως θα λαμβάνω υπόψη μου κάθε καλοπροαίρετη κριτική. Δεν θα ανεχθώ όμως καμία προσπάθεια υστερόβουλη που θα κινείται κατά της κοινωνίας μας» συμπλήρωσε ο Ισίδωρος Μάδης.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό σημείωσε πως «κρατά τον δήμο μας στις ράγες της ανάπτυξης και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις υπέρ της τοπικής κοινωνίας» ενώ έθεσε ως προτεραιότητα «της διοίκησης να θωρακίσει τον δήμο απέναντι στα απρόοπτα που εν τέλει όπως μας δίδαξε η πρόσφατη ιστορία προκύπτουν ολοένα και ποιο συχνά, είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες. Και αυτό πράττουμε με επιτυχία όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Αυτό έκριναν και οι συνδημότες μας μόλις πριν από δύο μήνες».

Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός παραμένουν στη γραμμή που όρισε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ήδη από το 2019: ανάπτυξη και υποδομές από την μία, νοικοκυρεμένος και οικονομικά σταθερός δήμος από την άλλη.

Συγκεκριμένα υλοποιείται ένα τεχνικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 27,988 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 21,7 εκατ. προέρχονται από χρηματοδοτήσεις που διασφάλισε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους η σημερινή δημοτική αρχή.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη δεκάδες έργα και στις δύο δημοτικές ενότητες.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

• Συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Παιανίας και των Γλυκών Νερών με έμφαση στην αποκατάσταση των φθορών στους δημοτικούς δρόμους των Γλυκών Νερών.
• Αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στα Γλυκά Νερά και στην Παιανία
• Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ύδρευσης του Δήμου Παιανίας.
• Αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Παιανίας.
• Ηλεκτροφώτιση στην οδό Παιανίας – Σπάτων και την εγκατάσταση led σε παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους.
• Ανέγερση εξαθέσιου σχολείου για τις ανάγκες του 5ου Δημοτικού Παιανίας.
• Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.
• Τροποποίηση του σχεδίου πόλεως του Δήμου Παιανίας που θα επιτρέψει με την ολοκλήρωσή της σημαντικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα τη δημιουργία μιας νέας πλατείας εκεί όπου σήμερα βρίσκεται η κεντρική πλατεία Παιανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πραγματικότητα η πλατεία της πόλης είναι δρόμοι.
• Ανακατασκευή της οδού Ονείρων που συνδέει την Παιανία με το σπήλαιο Κουτούκι και επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση του μοναδικού επισκέψιμου σπηλαίου στην Αττική. Ένα έργο που ξεκόλλησε μετά από δεκαετίες.

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον εξορθολογισμό των οικονομικών και κυρίως στην είσπραξη οφειλών παρελθόντων ετών έχοντας ήδη μειώσει σε σημαντικό ποσοστό τα ανείσπρακτα που η διοίκηση παρέλαβε το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ