Παιδική χαρά του δήμου Αθηναίων κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης

0

Έναν νέο παιδικό χώρο δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος πέρα από την ασφάλεια που προσφέρει και τα σύγχρονα υλικά με τα οποία «ντύθηκε», διαθέτει κι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Βρίσκεται κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης και συγκεκριμένα στο ανατολικό άκρο του βράχου και συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο.

Η νέα παιδική χαρά έχει έκταση 2.440 τ.μ. και δημιουργήθηκε εντός του κήπου της Ακροπόλεως κι έτσι ο επισκέπτης έχει μια ιδιαίτερη οπτική του βράχου. Πλαισιώνεται από έναν καταπράσινο κήπο με ξεχωριστές φυσικές διαδρομές. Η δημιουργία της από τον δήμο Αθηναίων και διαμορφώνει ένα σύμπλεγμα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Οι βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι η επιλογή των φυσικών υλικών, τα οποία συμπληρώνουν την εικόνα του ελαιώνα που έχει σήμερα το πάρκο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πρότεινε το έργο στον δήμο Αθηναίων και ανέλαβε την εκπόνηση των μελετών, ενώ η υλοποίηση έγινε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

«Η Αθήνα αποκτά μια μοναδική παιδική χαρά. Την ομορφότερη στον κόσμο, γιατί βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και στη συνέχεια τόνισε: «Πρόκειται για έναν ξεχωριστό χώρο παιχνιδιού που θα χαρίσει στιγμές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και περιπάτου σε μικρούς και μεγάλους. Ένα έργο που έγινε πράξη μέσα από το ‘’Υιοθέτησε την πόλη σου”. Το πρόγραμμα που άλλαξε ριζικά την κουλτούρα γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πόλη και τις γειτονιές της. Συνέβαλε ώστε να βρούμε σημαντικούς συμμάχους στη προσπάθειά μας να πάμε την Αθήνα μπροστά. Ευχαριστώ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ωνάση για την ευγενική τους συνεισφορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ