Παλαιστίνιος πρέσβης: «Η Ελλάδα μπορεί να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο»

0

Η Ελλάδα ως φίλος του Ισραήλ και της Παλαιστίνης «μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο» επεσήμανε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Yussef Dorkhom σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Η Ελλάδα πάντα τηρεί μια ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι η γενέτειρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας και προσβλέπουμε σε ένα θετικό ρόλο. Πάντα ήταν υπέρ της λύσης των δύο κρατών και του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού στην ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». «Η Ελλάδα είχε ιστορικά ταχθεί υπέρ του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο πρέσβης. Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Παλαιστινιακός λαός ζει σήμερα μια μαύρη μέρα» και καταδίκασε την επιθετικότητα εναντίον της Γάζας. «Το τελευταίο αποτρόπαιο έγκλημα ήταν αυτό που διεπράχθη χθες βράδυ εναντίον του νοσοκομείου Αλ Αχλί της αγγλικανικής εκκλησίας στη Γάζα, όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το κτίριο στοχεύοντας σε γιατρούς, νοσοκόμες, ολόκληρες οικογένειες που είχαν βρει καταφύγιο εκεί», τόνισε. Αλλά, όπως ανέφερε, «το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ο αποπροσανατολισμός από το έγκλημα αυτό. Τα ισραηλινά μίντια έχουν ήδη ξεκινήσει προπαγάνδα και πυροβολούν τη διεθνή κοινή γνώμη με σφαίρες γεμάτες μίσος και δηλητήριο. Έχετε δει τα παιδιά μας, γεμάτα αίματα; Τι άλλο χρειάζεται ο κόσμος για να καταδικάσει το έγκλημα του Ισραήλ;»

Όπως επεσήμανε, όλες οι προσπάθειες για ειρήνη έχουν σταματήσει μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου. Σημείωσε ακόμη ότι «το Ισραήλ ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο δεν επλήγη από την ισραηλινή αεροπορία, αλλά από μία ρουκέτα που εξοστρακίστηκε κατά λάθος. Η απόδειξη που παραθέτει το Ισραήλ είναι ένα βίντεο, που αποδίδει στο Al Jazeera και το οποίο κατόπιν αποσύρθηκε από όλους τους επίσημους λογαριασμούς του Ισραήλ, όταν ένας ρεπόρτερ των New York Times παρατήρησε ότι η στάμπα πάνω στο βίντεο που έδειχνε τον χρόνο ανέφερε 19:59 με 20:00, ενώ η επίθεση έγινε στις 19:20, 40 ολόκληρα λεπτά πριν το συγκεκριμένο βίντεο». Ο Yussef Dorkhom ερωτήθηκε σχετικά με τη θέση του απέναντι στη Χαμάς και αν τη θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και ανέφερε πως ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και η PLO δεσμεύεται πλήρως από όλες τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Χαρακτήρισε δε την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενώ έκανε λόγο για 3.600 νεκρούς αμάχους από την αρχή της τελευταίας κρίσης με το Ισραήλ. «Επαναλαμβάνουμε προς όλο τον κόσμο ότι η μόνιμη ειρήνη στη Μέση Ανατολή δε θα επιτευχθεί χωρίς να αποκτήσει ο λαός μας τα νόμιμα δικαιώματά του με την ίδρυση του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», ανέφερε. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη στην περιοχή και αυτό μπορεί να γίνει μόνο παρέχοντας στον Παλαιστινιακό λαό το νόμιμο δικαίωμά του σε ανεξάρτητο κράτος», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ