Παλλήνη:Σχέδιο Προσβασιμότητας με ερωτηματολόγιο για τους δημότες

0

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, έχει ως στόχο, τη δημιουργία συνολικών διαδρομών προσβασιμότητας  μέσα στην πόλη και τους κοινόχρηστους χώρους.

Προσφέρει εύκολες μετακινήσεις προς δημόσια κτίρια ή κτίρια που φιλοξενούν κοινόχρηστες ή και κοινωφελείς χρήσεις, μέσα από προσβάσιμα πεζοδρόμια, προσβάσιμες διαβάσεις και νησίδες, προσβάσιμους χώρους στάθμευσης και προσβάσιμους χώρους πρασίνου / άλση.

Το Σ.Α.Π. αποτελεί στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας.

Προκειμένου να εκπονηθεί ο Δήμος Παλλήνης καλεί τους Δημότες και κατοίκους να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση απαντώντας  σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

Τι είναι το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας;

Ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας που εκπονείται από τον Δήμο Παλλήνης για την περιοχή εντός των διοικητικών του ορίων, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 121 του ν.4819/2021. Το περιεχόμενο του ΣΑΠ θα να είναι σύμφωνο με τα άρθρα 3-7 της υπ΄αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/30-11-2021 απόφασης Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 5553).

Κύριος στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ