Παλλήνη: Η «Πόλη μάθησης» ενημερώνει και επιβραβεύει

0

Στο πλαίσιο της ένταξής του Δήμου Παλλήνης στις «Πόλεις Μάθησης» της UNESCO, υλοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το Διεθνές Πρόγραμμα του Οργανισμού «Συνδεδεμένα Σχολεία της UNESCO-ASPnet», σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο κος Αθανάσιος Ζούτσος, Δήμαρχος Παλλήνης, η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCο, η κα Βασιλική Μακρή, Προϊσταμένη Δ/νσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κος Ανδρέας Μαρίνος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής,η κα Μαίρη Μπιρμπίλη εκπροσωπώντας τον κο Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, Διευθυντή, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και η Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης. Τον συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη είχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλλήνης κος Γεώργιος Τέντης.

Κατά την διάρκεια των χαιρετισμών τονίστηκε η σημασία της δια βίου μάθησης στην καθημερινή ζωή των πολιτών, της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, και της υποστήριξης πρωτοβουλιών εξωστρέφειας των Σχολείων, εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα επισημάνθηκε η καινοτόμα επιλογή της βράβευσης των επιτυχόντων των Πανελληνίων 2023 στην ενημερωτική εκδήλωση, διότι με συμβολικό τρόπο προτρέπει τους νέους του Δήμου Παλλήνης στην δια βίου μάθηση και την ένταξη τους σε δίκτυα αλληλοενημέρωσης και υποστήριξης, έτσι ώστε να έχουν γόνιμη ακαδημαϊκή πορεία και επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.

Τις αρχικές εισηγήσεις παρουσίασε η κα Πωλίνα Μπιθαρά, ως Υπεύθυνη του τομέα Εκπαίδευσης, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO με θέμα «Το Πρόγραμμα Συνδεδεμένα Σχολεία της UNESCO-ASPnet», η οποία «υποστήριξε» προφορικά και την εισήγηση της κας Βέρας Δηλάρη, Εθνικής Συντονίστριας του Προγράμματος Συνδεδεμένων Σχολείων UNESCO-ASPnet, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι εξαιρετικές Παρουσιάσεις των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης που έχουν ήδη ενταχτεί στο δίκτυο ASPnet. Από το 3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα, η κα Κατωπόδη Ανδρονίκη, από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, η κα Ζαφειριάδου Κυριακή, από το Γυμνάσιο Ελληνογερμανικής Αγωγής η κα Μπέφα Ολυμπία, από το 2ο Λύκειο Γέρακα, η κα Μαρία Μπαλλάση, ο κος Βασιλης Αναστοπουλος, η κα Ευαγγελία Γεωργακη και από το Λύκειο ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ, ο κος Μπάλτας Αναστάσιος.

Στον παλμό της νεανικής ενέργειας ακολουθησε η Βράβευση Αριστούχων-Επιτυχόντων υποψήφιων Πανελλαδικών εξετάσεων 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ