Ο Δήμος Παλλήνης, αναγνωρίζοντας ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια απειλή του μέλλοντος αλλά του παρόντος, επενδύει μέχρι σήμερα ολοένα και περισσότερο σε θέματα ανάπτυξης μίας τέτοιας προσέγγισης.

Για 8 η συνεχή χρονιά, ο Δήμος μας συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία δράσεις διαλογής – ανακύκλωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής και με την υποστήριξη της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/pallini.

Ο Μαραθώνιος υλοποιείται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές και τηγανέλαιο.

Οι γονείς, συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «Σχολεία», https://followgreen.gr/pallini/contest

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 υλοποιήθηκε η παράδοση υλικού (κάδοι αφίσες, αυτοκόλλητα) στις σχολικές μονάδες, με τον συντονισμό της αντιδημάρχου Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κα Κ. Ζινελη, όπως γίνεται κάθε χρονιά κατά την έναρξη του Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, μαζί τις σχετικές τεχνικές οδηγίες υποστήριξης προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στην πρωτοβουλία του Δήμου μας, στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 8.000 μαθητές από 55 σχολεία του Δήμου, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 138.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών τα τελευταία έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here