Πανελλήνιες 2023: Τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

0
Οδηγίες για τη διενέργεια των Πανελλήνιων εξετάσεων 2023 των ΕΠΑΛ οι οποίες ξεκινούν την 1η Ιουνίου έστειλε η Γενική Διεύθυνση Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας προς τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων για όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά την περίοδο των διαγωνισμών.

Οι Οδηγίες αφορούν φυσικά τους μαθητές, τους επιτηρητές και τους βαθμολογητές. Υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για τους επόπτες, τους επιτηρητές και τους βαθμολογητές και πλήθος λεπτομερειών όπως πως πρέπει να γίνεται η κάλυψη των τετραδίων με τα ατομικά στοιχεία των υποψηφίων με το αδιαφανές αυτοκόλλητο.

Ορίζεται ρητά ότι οι επιτηρητές απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των επιτηρητών ώστε, κατά την είσοδο των εξεταζόμενων, να τους ενημερώνουν ότι δεν πρέπει να παίρνουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα – εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ – και τα οποία, πρέπει να παραμένουν εκτός αίθουσας και να μην επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες αυτές.

Είναι επίσης υπεύθυνοι για τον έλεγχο της ταυτότητας των υποψηφίων. Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο η «σωστή οργάνωση, η διεξαγωγή και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών είναι ευθύνη όλων μας. Στα πλαίσια αυτά σας παρακαλούμε να προβείτε στις αναγκαίες και επείγουσες ενέργειές σας για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση των εξετάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις οδηγίες της παρούσας εγκυκλίου».

Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από 01-06-2023 μέχρι και 16-06-2023, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί. Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. έχουν όλοι/-ες όσοι/-ες υπέβαλαν σχετική Αίτηση- Δήλωση το ίδιο σχολικό έτος, με την προϋπόθεση πως, αν πρόκειται για μαθητές/- τριες της τελευταίας τάξης ΕΠΑ.Λ., αυτοί/-ές θα πρέπει προηγουμένως να έχουν λάβει το πτυχίο ΕΠΑ.Λ. και το απολυτήριο δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή, το πτυχίο ΕΠΑ.Λ., εφόσον έχουν ήδη απολυτήριο δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ