Παπάγου: Ενημέρωση και δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης

0

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και ειδικότερα με τα Δημοτικά Πολυιατρεία Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στο χώρο του Πολυϊατρείου Παπάγου (Φυσικοθεραπευτήριο), Εθνικής Αμύνης 25 και Λάρνακος 11, Παπάγου και ώρες: 10:00-13:00.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Οι παραπάνω δράσεις απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα σοβαρά θέματα υγείας, όπως είναι η οστεοπόρωση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει την εξής δομή:

10:00 – 13:00 πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών ελέγχων οστικής πυκνότητας υπό την ιατρική επίβλεψη της κας Δεμπεγιώτη Αναστασίας, Ενδοκρινολόγου.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την κα Αργυροπούλου Σοφία -Προϊσταμένη Πολυιατρείων Παπάγου – Χολαργού στο τηλέφωνο 210. 6511772 και για ραντεβού, καλέστε στα τηλέφωνα: 210 6540900 (Παπάγου) και 210 6561610 (Χολαργού).

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αφενός για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Τα Δημοτικά Πολυιατρεία ως φορέας Προαγωγής της υγείας και του προσυμπτωματικού ελέγχου, στοχεύουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας των πολιτών του Δήμου μας.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση, αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Η Αντιδήμαρχος Λίλα Σουρανή, δήλωσε: “Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα για την άριστη συνεργασία που έχουμε πάντα. Η προαγωγή της Υγείας, αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικές προτεραιότητες στον Δήμο μας και θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου να συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασία της υγείας των πολιτών μας».

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, 6979252570 email: info@osteocare.gr,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ