Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Πετρούπολης

0

Με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, συσκευασίες κομπόστ και 888 καφέ κάδους ενισχύθηκε σήμερα ο Δήμος Πετρούπολης από την Περιφέρεια Αττικής. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Πετρούπολης Στ. Βλάχο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας Ανδ. Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη. Παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φ. Χριστόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Β. Φιλίππου.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στ. Βλάχος, δήλωσε τα εξής:

“Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου που σήμερα παραλαμβάνουμε 4 απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων τα οποία είναι μέσα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για την προσπάθεια που καταβάλει για την ανακύκλωση και για τη διαλογή στην πηγή. Ο δήμος μας είναι πάντα πρωτοπόρος στα θέματα της διαλογής. Εμείς εφαρμόσαμε πρώτοι την κομποστοποίηση στην περιοχή και τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε μία επανεκκίνηση σε αυτή τη σωστή κατεύθυνση, γιατί το μέλλον είναι η διαλογή στην πηγή και η εξάλειψη όλων των σύμμεικτων που πηγαίνουν στην χωματερή με τις δυσάρεστες συνέπειες για το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι αυτό το βήμα θα είναι καθοριστικό για τη χώρα μας ώστε να πάψουμε να είμαστε οι “φτωχοί συγγενείς” της Ευρώπης. Φανταστείτε ότι παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 80% πηγαίνει στην ανακύκλωση και το 20% θάβεται, συμβαίνει το αντίθετο στη χώρα μας. Πρέπει αυτό να το ανατρέψουμε και να το διορθώσουμε ώστε να γίνουμε πράγματι μία σύγχρονη χώρα που σέβεται το περιβάλλον. Είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση και ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία και αυτή τη βοήθεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ