Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα: Τι προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης

0

Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Θάνος Πλεύρης αρχικά είπε, ότι το Παίδων Πεντέλης θα γυρίσει στην κανονική λειτουργία του το αργότερο μετά από έξι εβδομάδες. Ίσως αυτό το διάστημα να είναι και μικρότερο. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το μέτρο φέρνει προβλήματα, αλλά είναι προσωρινό», τόνισε μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων.

 Για την αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό

Σε σχέση με τους θανάτους, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες που έχουν πιο προηγμένα ΕΣΥ. Ο υπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της «Δέλτα», που είχε τρομακτική νοσηρότητα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης επισήμανε, ότι φτάσαμε στα σημερινά ποσοστά εμβολιασμού, που είναι καλά, σταδιακά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ευάλωτος κόσμος όλο το προηγούμενο διάστημα που κατέληξε.

Επίσης, τόνισε, ότι η θνητότητα σε νοσοκομεία της περιφέρειας είναι μεγαλύτερη, κάτι που πρέπει να διορθωθεί αφού είναι διαχρονικό πρόβλημα.

Για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα διευκρινιστεί τι θα γίνει για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Η εισήγησή του είναι, να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αλλιώς ο υγειονομικός που δεν θα κάνει το εμβόλιο να εκδιωχθεί από το ΕΣΥ.

Αυτό, όμως, είναι μια κεντρική κυβερνητική απόφαση που δεν έχει παρθεί ακόμα. Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, ανέφερε ο υπουργός, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι κάποιος εμβολιασμένος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Για τα μέτρα

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση είναι, ότι από τη μια πλευρά φαίνεται αποκλιμάκωση πιο νωρίς σε σχέση με τα κρούσματα, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σημείωσε ο υπουργός, προαναγγέλλοντας έτσι την παράταση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όταν και θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ