Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού

0

Ο περουβιανός πρωθυπουργός Αλβέρτο Οτάρολα ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς τον βαραίνουν υποψίες για άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος μετά την αποκάλυψη τηλεφωνικής συνδιάλεξής του από μέσο ενημέρωσης.

«Κατά τη διάρκεια συζήτησης με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακοίνωσα την απόφασή μου να παραιτηθώ», δήλωσε ο κ. Οτάρολα -ο οποίος έχει επίσης διατελέσει υπουργός Άμυνας- σε δημοσιογράφους.

Σε απόσπασμα συνδιάλεξης που μεταδόθηκε το σαββατοκύριακο από την τηλεοπτική εκπομπή Panorama του δικτύου Panamericana Televisión, ο κ. Οτάρολα ακούγεται να έχει συζήτηση με 25χρονη, τη Γιασίρε Πινέδο, που αποκαλεί «αγάπη» του. Η κυρία Πινέδο εξασφάλισε φέτος δυο κρατικές συμβάσεις αξίας 14.000 δολαρίων για εργασίες αρχειοθέτησης και δημόσιας διοίκησης.

«Πες μου λοιπόν αγάπη μου, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε», ακούγεται να λέει η φωνή που υποτίθεται πως είναι αυτή του κ. Οτάρολα. «Ξέρεις πως αυτά τα πράγματα είναι ενοχλητικά, είναι κοπιαστικά, αλλά ξέρεις επίσης ότι σε αγαπώ», φέρεται να προσθέτει ο περουβιανός πολιτικός, αναφερόμενος στις διοικητικές διαδικασίες για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων.

Ο πρωθυπουργός Οτάρολα, στο παρελθόν δικηγόρος, αρνήθηκε ότι παραβίασε την περουβιανή νομοθεσία, ή το εργατικό δίκαιο, ή ότι προέβη σε οποιαδήποτε αξιόμεμπτη πράξη, αποδίδοντας τη δημοσιοποίηση της συνδιάλεξης σε συνωμοσία πολιτικών αντιπάλων του.

Τόνισε επίσης πως οι ηχογραφήσεις αποτελούν προϊόν μοντάζ, κάτι που κατ’ αυτόν θα το «δείξει» η εξέτασή τους από ειδικούς, ενώ δεσμεύθηκε να συνεργαστεί σε όποια έρευνα διενεργηθεί.

Προχθές Δευτέρα, μέσω X (του πρώην Twitter), διαβεβαίωνε πως «κατανοώ τη βαρύτητα των πολιτικών περιστάσεων (…) αλλά επαναλαμβάνω πως δεν έκανα τίποτε παράνομο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ