Παρουσία του Πρωθυπουργού στο ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων

0

Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής, με όσα έργα έχουν έως τώρα υλοποιηθεί αλλά και εκείνα που άμεσα θα πραγματοποιηθούν, για να ξαναλάμψουν όπως το 2004, αναλύθηκε διεξοδικά, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ.

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε αναλυτικά όσα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έχουν έως τώρα υλοποιηθεί, αλλά και όσα έργα έχουν δρομολογηθεί, με νέες κατασκευές και ανακατασκευές.

Στην εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, αφού το σχέδιο αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, περιλαμβάνει μια σειρά από έργα για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού στις Αχαρνές.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  αλλά και ο Υφυπουργός αναφέρθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού στις Αχαρνές αμέσως μετά την αναφορά τους στο ΟΑΚΑ.

Για το Ολυμπιακό Χωριό στις Αχαρνές, σε συνεργασία με τη Lamda Development:
◾Την ανακατασκευή της ανοιχτής πισίνας που χρησιμοποιήθηκε μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες,
◾Τη δημιουργία επιπλέον κλειστού (θόλου), πέραν των δύο υφιστάμενων, για να μεταφερθούν από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά οι εθνικές ομάδες πάλης, τζούντο και πυγμαχίας.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε:

“Παραβρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, με σειρά παρεμβάσεων για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανακατασκευή της ανοιχτής πισίνας και η μεταφορά των Εθνικών ομάδων τζούντο, πάλης και πυγμαχίας σε νέο κλειστό γυμναστήριο. Η στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς για την αθλητική ανάπτυξη της πόλη μας”.

Παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, Βουλευτές, Δήμαρχοι των περιοχών με Ολυμπιακά Ακίνητα, πλήθος Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, πρωταθλητών και αθλητών, πρόεδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και πολλά άλλα μέλη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ