Παρουσιάστηκε το πρώτο σχέδιο του ΣΒΑΚ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Καθοριστική η γνώμη των πολιτών

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Πρόκειται για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση και τον σχεδιασμό μέτρων και παρεμβάσεων βιώσιμης κινητικότητας με χρονικό ορίζοντα 15 ετών.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης –Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Δήμος, παράλληλα με την εκπόνηση του ΣΒΑΚ του Δήμου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, στην πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ανάπλαση περιοχών που συνδέουν τις δύο Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στα Πολεοδομικά Σχέδια Λυκόβρυσης και Πεύκης. 

«Καθοριστική η γνώμη των πολιτών»

 Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της Αναδόχου Εταιρείας κ. Ιωάννης Πρέσβελος, Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους του ΣΒΑΚ και τον τρόπο εκπόνησης του, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από συμμετέχοντες. Ο κ. Πρέσβελος αναφέρθηκε και ενδεικτικά στα πρώτα ευρήματα που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν τις πρώτες ημέρες και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίζουν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις απόψεις τους.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με το βλέμμα στα επόμενα 15 χρόνια που θα έχει ισχύ το ΣΒΑΚ καλούμαστε να σχεδιάσουμε την κίνηση στον Δήμο μας. Η γνώμη των πολιτών είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος, για αυτό προσκαλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα κληθούν και στην επόμενη φάση της διαβούλευσης να υποβάλουν προτάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ