Πειραιάς: Ψήφισμα για την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε ψήφισμα για την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Τα εκλεγμένα όργανα των Ο.Τ.Α. αποτελούν μέρος του Αιρετού πολιτικού προσωπικού της πολιτείας και δικαιούνται την συνδρομή των όρων άσκησης του λειτουργήματός τους που αίρει κάθε εμπόδιο στην ελευθερία πρωτοβουλίας και δράσης τους τόσο σε επίπεδο λειτουργικό όσο και σε νομικό και οικονομικό.

Ο Αιρετός που επιλέγεται από το εκλογικό σώμα για να ασκήσει τα καθήκοντά του προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της αντίστοιχης τοπικής κοινωνίας υποχρεώνεται να διαθέσει όλο τον αναγκαίο χρόνο αλλά και να καταβάλλει προσωπικές δυνάμεις για να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Υποχρεώνεται συνεπώς να απέχει ή να μειώσει την επαγγελματική, προσωπική και εν γένει οικονομική του δραστηριότητα για να φέρει σε πέρας την εντολή.

Έχει συνεπώς απώλεια εισοδήματος και ταυτόχρονα πρέπει να καταβάλλει εργασιακές δυνάμεις προκειμένου να εκτελέσει τα καθήκοντά του, τα οποία μάλιστα από τη φύση τους απαιτούν αυξημένη ευθύνη, άσκηση ανώτατης διοίκησης και χρηστή αλλά και αποτελεσματική διαχείριση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ