Περιφέρεια Αττικής: Σε Καματερό και Χαλάνδρι οι δράσεις δωρεάν rapid test

0

Θερμή είναι η ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της οποίας διενεργούνται δωρεάν Rapid test σε όλη την Αττική, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την περίοδο 7/3/21 έως και 11/2/22 έχουν διενεργηθεί συνολικά 61.549 Rapid test σε όλη την Αττική, από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

 

Πάνω από 2.000 τεστ σε μία εβδομάδα

Επισημαίνεται, ότι από την αρχή του 2022 έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9.570 Rapid, ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 7/2/22 έως και 11/2/22 τα δωρεάν Rapid test έφθασαν τα 2.044.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι για το συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των δήμων Φυλής, Πεντέλης, Αιγάλεω, Πετρούπολης και Ωρωπού, και παράλληλα σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και σε Ιδρύματα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση.

 

Συνεχίζονται οι δράσεις

Οι δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Την Κυριακή 13/2 διενεργήθηκαν Rapid test στο Δημαρχείο του Δήμου Γαλατσίου στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος».

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου τα κλιμάκια του Κέντρου Επιχειρήσεων βρέθηκαν:

  1. Στο στρατιωτικό εργοστάσιο στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Βάρναλη και Περικλέους από 9:00-14:30
  2. Σε κοινωνική δομή στην Παλλήνη

Σήμερα Τρίτη 15/2 τα κλιμάκια θα βρίσκονται:

  1. Στο ΚΑΠΗ Καματερού, επί των οδών Βασ. Γεωργίου και Θεσσαλονίκης, Καματερό, από 9:30-14:30
  2. Σε Γηροκομείο στο Χαλάνδρι

Το συντονισμό της Δράσης έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.

 

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών, επιβεβαιώνει την σημασία που δίνουμε ως Περιφέρεια Αττικής για την ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την ανάπτυξη προληπτικών δράσεων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο δρόμος για την τελική νίκη απέναντι στην πανδημία».

Επισημαίνεται, ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ