Πετρέλαιο: Τέλος η επιδότηση στην αντλία, πιο ακριβό κατά 15 λεπτά από σήμερα

0

Από σήμερα 1/10 σταματά η επιδότηση 15 λεπτών στο πετρέλαιο, στην αντλία, αφού η κυβέρνηση θεωρεί πως πλέον δεν υπάρχει λόγος επιδότησης και πως η τιμή έχει πέσει.

Το υπουργείο Οικονομικών θα εξοικονομήσει 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να «ρίξει» στην επιδότηση θέρμανσης.

Ωστόσο με τα νέα δεδομένα η τιμή του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να ξεπεράσει την τιμή της βενζίνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η μέση τιμή του diesel που σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου ανάπτυξης στις 29/9 ήταν στα 1,823 ευρώ το λίτρο, από σήμερα αναμένεται να σκαρφαλώσει στα 1,971 ευρώ το λίτρο και πολύ σύντομα να φτάσει τα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το πετρέλαιο κίνησης θα φτάσει να πωλείται πιο ακριβά από την βενζίνη που στις 29/9 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ήταν στα 1,958 ευρώ το λίτρο.

Η άνοδος της τιμής βεβαίως δε θα γίνει αντιληπτή από τις πρώτες ώρες της 1ης Οκτωβρίου μιας και οι αντλίες είναι ήδη γεμάτες με «επιδοτούμενο» πετρέλαιο, ωστόσο οι νέες τιμές είναι θέμα λίγου χρόνου για να φανούν.

Υπενθυμίζεται πως όποιος δεν έχει κάνει χρήση του fuel pass 2, μπορεί να το κάνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Επίδομα θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου, με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, θα ξεκινήσει και η επιδότηση του προϊόντος με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία.

Αν σήμερα δινόταν το επίδομα θέρμανσης, το κόστος θα έφθανε τα 1,33 ευρώ/λίτρο, μαζί με την επιδότηση (1,58ευρώ/λίτρο η τιμή εκκίνησης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ