Πολίτης επιτέθηκε σε υπάλληλο Εφορίας: Ζητούσε φορολογική ενημερότητα που δεν δικαιούται

0
Στιγμιότυπα από την ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών στο Παγκράτι, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επίθεση από έναν πολίτη δέχθηκε την Τετάρτη 2/2, υπάλληλος της Εφορίας, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στο πόδι και μώλωπες στο υπόλοιπο σώμα.

Ο εργαζόμενος στη ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, μετά την επίθεση που δέχθηκε μέσα στο κτίριο της Εφορίας από πολίτη με επανειλημμένα προσβλητική συμπεριφορά.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολίτης ζητούσε επίμονα να λάβει φορολογική ενημερότητα, την οποία δεν δικαιούται, διότι έχει χρέη προς το Δημόσιο. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να λάβει το αποδεικτικό, δεδομένων των χρεών του, στην αρχή έβρισε χυδαία και στη συνέχεια χτύπησε τον υπάλληλο με μπουνιές και κλωτσιές, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, επικοινώνησε αμέσως με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον διοικητή του νοσοκομείου, για να ενημερωθεί σχετικά, ενώ συνομίλησε και με το θύμα της επίθεσης. Επίσης, ενημέρωσε για τη βιαιοπραγία τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνεται, ότι η πρόκληση σωματικής βλάβης σε υπάλληλο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του διώκεται αυτεπαγγέλτως και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ