“Πολύπτυχον”: Η έκθεση της Χρυσάνθης Μαγγίδη ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό στη Βίλα Στέλλα

0

Την έκθεση της εικαστικού Χρυσάνθης Μαγγίδη με τίτλο “Πολύπτυχον” φιλοξενεί η Βίλα Στέλλα στην “καρδιά” του Ηρακλείου Αττικής.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου 2022 με ωράριο λειτουργίας:

Πρωί 11.00-π.μ. – 14.00 μ.μ.

Απόγευμα 18.00 -22.00 μ.μ.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Λίγα λόγια για τα έργα και την καλλιτέχνη

Οριοθετημένες μέσα στο αυστηρά γεωμετρικό, ορθογώνιο σχήμα του χαρτιού και τις περιορισμένες διαστάσεις του, οι σχεδιασμένες με την τεχνική του κάρβουνου δημιουργίες της Χρυσάνθης Μαγγίδη αποτυπώνουν ανώνυμές κι απρόσωπες ανθρώπινες φιγούρες, απογυμνωμένες από ενδύματα, πρόσωπα και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, διακριτή ταυτότητα και διαφορετικότητα, χωρίς καν σαφή διάκριση αρσενικού και θηλυκού, κινούνται, αιωρούνται, αναδύονται, ή ταλαντεύονται µμετέωρες σαν σκιές µμέσα στο σκοτάδι σε κατάσταση συναισθηματικής και ψυχολογικής αστάθειας, εκφράζοντας µε την οικουμενική γλώσσα του σώματος ένα ευρύ φάσμα σκοτεινών συναισθημάτων που δεσμεύουν και υποδουλώνουν την ανθρώπινη φύση.

 

Η Χρυσάνθη Μαγγίδη γεννήθηκε στην Ελλάδα (Αθήνα), έζησε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, ταξίδεψε πολύ και μορφώθηκε τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, αφομοιώνοντας και συνδυάζοντας επιδράσεις και από τις δύο ηπείρους. Σπούδασε στο Dickinson College, ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2016 με αριστείο και τριπλή κατεύθυνση στις Καλές Τέχνες, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Το 2021 έλαβε με άριστα το Masters στην Αρχαιολογία της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου (ΜΑ) από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια έγινε αποδεκτή ως υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας. Διδάσκει Καλές Τέχνες, Ιστορία της Τέχνης, και Αρχαιολογία ως συνεργάτιδα-καθηγήτρια στο Αμερικανικό Κέντρο Αρχαιολογίας στις Μυκήνες, ενώ συμμετέχει επίσης για πολλά χρόνια ως αρχαιολόγος σε αρχαιολογικές ανασκαφές στις Μυκήνες και τη Λαμία. Έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία ως επιμελήτρια εκθέσεων σε γκαλερί τέχνης, και εργάζεται ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μεγάλη γκαλερί στη Νέα Υόρκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ