Που οφείλεται τελικά η φωτιά στη Βαρυμπόμπη και το Τατοί – Στο φως το πόρισμα της Πυροσβεστικής

0

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε Βαρυμπόμπη και Τατόι φέρνει στο φως με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται το 42σέλιδο πόρισμα της Πυροσβεστικής, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό για τη φωτιά που κατέκαψε 100.000 στρέμματα πευκοδάσους πέρυσι τον Αύγουστο ευθύνεται ο μη επαρκής καθαρισμός στον πυλώνα ΧΑ 44 του ΑΔΜΗΕ.

Από τον πυλώνα ΧΑ 44 η αρχική εστία της φωτιάς

Σύμφωνα με «Τα Νέα» από τις αυτοψίες στην περιοχή, την πορεία της πυρκαγιάς και τη φορά του ανέμου, εντοπίστηκε κάτω από πυλώνα υψηλής τάσης (150ΚV) με ονομασία ΧΑ 44, η αρχική εστία της φωτιάς. Μάλιστα στο συγκεκριμένο πυλώνα και σε έναν μονωτήρα διαπιστώθηκε η αποκοπή ενός δίσκου.

Σημειώνεται πώς ο πυλώνας ΧΑ 44 είχε ύψος περίπου 25 μέτρων και τα δέντρα που βρίσκονταν στην περιοχή δεν ήταν κοντά στους αγωγούς, ούτε πλησίαζαν αυτούς. Καταγράφεται λοιπόν, σύμφωνα και με τους αρμόδιους πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, ως αίτια πρόσκληση των ισχυρών ηλεκτρικών τόξων, ο μη επαρκής καθορισμός των μονωτήρων από ρύπανσή τους, υπερτάσεις κλπ.

Όπως προσδιορίζεται από το έγγραφο, οι θερμοκρασίες εκείνη την ημέρα ήταν υψηλότερες των 40 βαθμών Κελσίου και η υγρασία μικρότερη του 20%.

Τέλος, αναφορικά με το πόρισμα, αποκλείεται το ενδεχόμενο της σύμπτωσης, να είχε δηλαδή προκληθεί από κάποιον άλλο λόγο πυρκαγιά στο ίδιο σημείο που προκάλεσε την καταστροφή του μονωτήρα, τα ηλεκτρικά τόξα κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ