«Πράσινο Φως» στον Δήμο Πετρούπολης για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

0

Ο Δήμος Πετρούπολης μετά την πρόταση που υπέβαλλε με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά στην επόμενη φάση, αυτή της υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), κατόπιν έγκρισής του με υπουργική απόφαση.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, κάνοντας λόγο για άλλη μία θετική εξέλιξη για την πόλη μας, τονίζοντας ότι «στο εξής δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Πετρούπολης να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις μέσα από συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αλλά και να προχωρήσει στην υλοποίηση παρεμβάσεων που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον». Συνεχίζοντας, αφού συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για το ΣΒΑΚ, τόνισε «Πορευόμαστε μαζί, για να φτιάξουμε μια σύγχρονη πόλη κι αυτό φέρνει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, δήλωσε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ που κατάρτισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, που έχει σαν σκοπό, τη δημιουργία ήπιων μορφών κινητικότητας και τη σύνδεση του Δήμου μας με τις υποδομές του κεντρικού συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Αναβαθμίζοντας το περιβάλλον κινητικότητας στην πόλη, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ