Πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας

0

Ένα πραγματικά σπουδαίο και εμβληματικό έργο για την Παλαιά Φώκαια ξεκίνησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με τον αγιασμό έναρξης των εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας.

Το έργο προϋπολογισμού 624.202,88€ δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει χρονικό ορίζοντα ενός χρόνου για να παραδοθεί.

Το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Π. Φώκαιας είχε δημιουργηθεί τo 1932 από πρόσφυγες που ήρθαν στην περιοχή από την Παλαιά Φώκαια Μικράς Ασίας, μετά τον ξεριζωμό του 1922. Στη συνέχεια, το 1957, προστέθηκαν κάποιες αίθουσες και το σχολείο πήρε τη σημερινή του μορφή.

Στην τελετή αγιασμού τους παριστάμενους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας Θανάσης Παπουτσής ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο χωρικός αντιδήμαρχος Π. Φώκαιας και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κυριακόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ